Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково
Покроковий рецепт аджики із зелених помідор і часнику
Аджика, приготована за цим рецептом, виходить не тільки дуже смачна, але і дуже красивою. Яскравий і насичений зелений колір аджики, напевно, приверне увагу ваших гостей, а її смак не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти:
Помідори зелені – 1 кг
Цукровий пісок – 1,5 ст. л.
Свіжа зелень петрушки – 30 г
Сіль – 0,5 ст. л.
Олія соняшникова без запаху – 2 ст. л.
Сухі приправи (хмелі-сунелі, мелений перець і т. д.) – за смаком
Перець гострий – 100 г
Процес приготування:
Перш ніж починати варити аджику із зелених помідорів потрібно підготувати овочі та зелень.
Гострий перець вимийте в холодній воді, відріжте плодоніжку і перець очистіть від насіння. Перець промийте зсередини водою і розрізати на 4-6 частин.
Зелень петрушки вимийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Коли петрушка як слід, просохне, наріжте її на дрібні шматочки гострим ножем.
Часник розберіть на зубчики, очистити від лушпиння і промийте в прохолодній воді.
Помідори також ретельно промийте, обріжте плодоніжки, а потім розріжте самі помідори на 6-8 частин. Все, з підготовкою овочів ми закінчили. Тепер можна приступати безпосередньо до приготування.
Щоб перетворити нарізані овочі в аджику, вам знадобиться один з таких приладів: м’ясорубка, блендер або кухонний комбайн. Врахуйте, що овочі, перемелені блендером, виходять ніжніше, ніж овочі, пропущені через м’ясорубку. Щоб овочі після м’ясорубки були ніжніше, їх перемелюють двічі.
В отримане пюре ніжного зеленого кольору додайте потрібні вам приправи, а також сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Добре перемішайте всі інгредієнти до повного їх перемішування.
Перелийте овочеве пюре в каструлю і доведіть до кипіння. В процесі не забувайте обов’язково перемішувати, щоб овочі не пригоріли. Після того, як аджика закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і проваріть аджику 45 хвилин, час від часу перемішуйте.
Поки вариться заготівля, стерилізуйте банки над каструлею з парою 15 хвилин. Готову аджику із зелених помідорів розлийте по сухим банкам і закатайте. Потім переверніть, укрийте ковдрою і дайте охолонути протягом 24 годин.