Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Гостра, пекуча аджика з помідорів і часнику з хріном

Ця ароматна, гостра, терпка закуска буде чудово поєднуватися з будь-яким м’ясним або овочевим харчем. Готується вона досить просто, та й по грошах виходить бюджетної, особливо в сезон овочів, коли вони стоять сущі копійки. Пробуйте, експериментуйте, відкривайте для себе нові смакові межі.

Інгредієнти:

  • Солодкий болгарський перець – 1,4 кг
  • Томати – 1,9 кг
  • Корінь хрону – 230 г
  • Гострий перець у стручках – 400 г
  • Оцет – ½ склянки
  • Свіжа зелень кропу – 100-120 г
  • Кухонна сіль – за смаком
  • Пісок цукровий – 3 ст. л.
  • Свіжа зелень кропу – 100-120 г

Процес приготування:

  • Помідори для приготування цієї оригінальної закуски потрібно брати солодкі і м’ясисті. Добре промийте їх у прохолодній воді, а потім вгорі на кожному помідорі зробіть хрестоподібні надрізи. Опустіть по черзі кожен помідор спочатку в окріп (хвилини на 2), а потім у холодну воду (теж хвилини на 2). Після цього, шкірка повинна знятися без особливих проблем.
  • Солодкий болгарський перець помийте і відріжте верхню частину із плодоніжкою, потім акуратно дістаньте насіння і сполосніть перець зсередини, розріжте на 4 частини. Те ж саме виконайте з гострим перцем.
  • Часник розділіть на зубки і очистіть від лушпиння. Дрібно наріжте гострим ножем або подрібніть блендером.
  • З допомогою м’ясорубки перекрутіть перець і помідори в овочеве пюре. Корінь хрону очистіть і подрібніть за допомогою блендера або все тією ж м’ясорубки. Додайте до томатного пюре.
  • Зелень ретельно промийте (можна її навіть замочити хвилин на 10-15 в солоній воді, щоб позбутися від жучків, якщо вони там є) і дрібно наріжте. Перекладіть до інших подрібненим овочів і добре перемішайте.
  • В отриману масу всипте 3 столові ложки цукру, подрібнений часник, кілька щіпок солі (за смаком) і влийте половину склянки оцту. Добре перемішайте всі інгредієнти.
  • Заздалегідь потрібно було підготувати банки. Краще всього, якщо це будуть невеликі баночки об’ємом не більше 0,5 мл Вимийте їх з содою і стерилізуйте на пару 10-15 хвилин. Розкладіть аджику з сухим стерильним банкам і загорніть кришками. Зберігати таку гостру заготівлю потрібно в холодильнику.
  • Приємного вам апетиту!