Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково
Гостра, пекуча аджика з помідорів і часнику з хріном
Ця ароматна, гостра, терпка закуска буде чудово поєднуватися з будь-яким м’ясним або овочевим харчем. Готується вона досить просто, та й по грошах виходить бюджетної, особливо в сезон овочів, коли вони стоять сущі копійки. Пробуйте, експериментуйте, відкривайте для себе нові смакові межі.
Інгредієнти:
Солодкий болгарський перець – 1,4 кг
Томати – 1,9 кг
Корінь хрону – 230 г
Гострий перець у стручках – 400 г
Оцет – ½ склянки
Свіжа зелень кропу – 100-120 г
Кухонна сіль – за смаком
Пісок цукровий – 3 ст. л.
Свіжа зелень кропу – 100-120 г
Процес приготування:
Помідори для приготування цієї оригінальної закуски потрібно брати солодкі і м’ясисті. Добре промийте їх у прохолодній воді, а потім вгорі на кожному помідорі зробіть хрестоподібні надрізи. Опустіть по черзі кожен помідор спочатку в окріп (хвилини на 2), а потім у холодну воду (теж хвилини на 2). Після цього, шкірка повинна знятися без особливих проблем.
Солодкий болгарський перець помийте і відріжте верхню частину із плодоніжкою, потім акуратно дістаньте насіння і сполосніть перець зсередини, розріжте на 4 частини. Те ж саме виконайте з гострим перцем.
Часник розділіть на зубки і очистіть від лушпиння. Дрібно наріжте гострим ножем або подрібніть блендером.
З допомогою м’ясорубки перекрутіть перець і помідори в овочеве пюре. Корінь хрону очистіть і подрібніть за допомогою блендера або все тією ж м’ясорубки. Додайте до томатного пюре.
Зелень ретельно промийте (можна її навіть замочити хвилин на 10-15 в солоній воді, щоб позбутися від жучків, якщо вони там є) і дрібно наріжте. Перекладіть до інших подрібненим овочів і добре перемішайте.
В отриману масу всипте 3 столові ложки цукру, подрібнений часник, кілька щіпок солі (за смаком) і влийте половину склянки оцту. Добре перемішайте всі інгредієнти.
Заздалегідь потрібно було підготувати банки. Краще всього, якщо це будуть невеликі баночки об’ємом не більше 0,5 мл Вимийте їх з содою і стерилізуйте на пару 10-15 хвилин. Розкладіть аджику з сухим стерильним банкам і загорніть кришками. Зберігати таку гостру заготівлю потрібно в холодильнику.