Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Аджика з помідором і часником без гострого перцю на зиму

Цей варіант аджики оцінять люди, які не люблять гостру їжу або ті, у кого є деякі проблеми з ШКТ. Ця аджика виходить менш гострою за рахунок відсутності в її складі пекучого перцю. Крім того, це, мабуть, найпростіший рецепт аджики на зиму.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг 200 г
  • Зубці часнику – 1 склянка (без гірки)
  • Кухонна сіль (не йодована) – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Помідори для аджики потрібно відбирати найбільш стиглі і м’ясисті. Добре промийте їх водою і акуратно видаліть місце прикріплення плодоніжки. Тепер потрібно томати розрізати на 4-8 частин. Їх кількість залежить від розміру самих овочів: чим він більше, тим на більшу кількість частин потрібно розрізати помідори.
  • Зубчики часнику треба почистити від лушпиння. Часнику для аджики потрібно досить багато, тому і на його очищення у вас піде деякий кількість часу. Але це, мабуть, самий трудомісткий процес в цьому рецепті, все інше готується легко і просто.
  • Перетворіть помідори і зубчики часнику в однорідну масу. Для цього вам потрібно скористатися заглибним блендером, кухонним комбайном або м’ясорубкою. Додайте до отриманої маси сіль і добре перемішайте. Тепер потрібно залишити аджику на кілька годин, щоб вся сіль розчинилася.
  • Стерилізуйте банки на водяній бані протягом 5-10 хвилин, висушіть, а потім розкладіть по ним настоявшуюся аджику. Закрийте томатну закуску капроновими кришками і приберіть на зберігання в холодильник. Таку закуску можна використовувати як гарнір до будь-якої страви з м’яса або овочів.
  • Приємного вам апетиту!