Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково
Покроковий рецепт приготування аджики з морквою і помідорами
Аджика користується попитом на будь-якому святковому столі, тому що ця закуска відмінно підходить до будь-якої м’ясної страви. В залежності від ваших уподобань ви можете зробити її більш або менш гострою.
Інгредієнти:
Морква – 1 кг
Помідори – 3 кг
Солодкий перець – 1 кг
Яблука кислі – 1 кг
Гострий перець – 1-2 шт.
Сіль поварена – 5 ст. л.
Оцет – 1 стакан
Цукровий пісок – 1 склянка
Зубчики часнику – 10-12 шт.
Процес приготування:
Спочатку болгарський перець промийте в проточній воді. Акуратно зріжте ту частину, де знаходиться плодоніжка, і вийміть насіння. Наріжте перець на невеликі шматочки. Гострий перець теж промийте, очистіть і розріжте на кілька частин.
Помідори вимити і трохи обсушити. Розріжте навпіл і видаліть ту частину, куди прикріплювалася плодоніжка. Половинки помідорів розрізати на 2-4 частини (якщо помідори великі).
Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву сполосніть в холодній воді, щоб змити залишки піску і землі. Товсту моркву можна розрізати уздовж на кілька частин.
Тепер настала черга яблук. Яблука потрібно як слід вимити, розрізати навпіл і вирізати серцевину з кісточками. Потім очистіть половинки яблука від шкірки і наріжте на кілька частин.
Всі підготовлені овочі потрібно подрібнити. Для цієї мети ви можете використовувати блендер або м’ясорубку. В м’ясорубці вийде швидше, з блендером – ніжніше.
Отриману овочеву масу перекладіть в каструлю. Каструлю поставте на сильний вогонь і дочекайтеся, поки маса закипить. Після того, як овочеве пюре почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і дайте аджике протомиться приблизно 50-60 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і додайте в аджику за 10-15 хвилин до закінчення варіння. Коли час варіння підійде до кінця, влийте в аджику оцет, додайте склянку цукру і 5 столових ложок солі. Ретельно все перемішайте.
Зберігати аджику на зиму краще всього в банках невеликого обсягу. Вимийте їх в гарячій воді (буде дуже добре, якщо в процесі миття ви додасте трохи харчової соди). Після цього можна потримати банки в нагрітій до 100º С духовці, мікрохвильовій печі або на паровій бані. Обсушіть чисті баночки і розкладіть у них аджику. Укупорьте банки кришками і остудіть в перевернутому стані.