Класична аджика з помідорів і часнику – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Дуже смачний і простий рецепт аджики з помідорів без варіння

Аджика, приготована за цим рецептом, дозволяє практично на 100% зберегти всю користь літніх овочів, а також їх чудовий смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Томати – 4 кг
  • Часник – 0,3 кг
  • Болгарський перець – 1,2-1,4 кг
  • Оцет – 1 стакан
  • Кухонна сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку займемося болгарським перцем, для цього помиємо його під краном, а потім звільнимо від плодоніжки і насіння. Перець розріжте на 4 частини.
  • Часник розберіть на зубчики і очистіть їх від лушпиння. Сполосніть холодною водою.
  • Тепер черга помідорів. Намагайтеся вибирати м’ясисті сорти, дуже стиглі і солодкі. Ретельно промийте їх під проточною водою і розріжте навпіл. Видаліть те місце, де прикріплювалася плодоніжка. Наріжте половинки томатів на 2-4 частини.
  • Далі вам знадобиться м’ясорубка, щоб з її допомогою перекрутити підготовлені овочі, перетворивши їх в овочеве пюре. Якщо у вас немає м’ясорубки або вам не хочеться з нею возитися, то ви цілком можете скористатися заглибним блендером, він впорається з цим завданням навіть краще.
  • В вийшло дуже яскраве і ароматне томатне пюре додайте залишилися інгредієнти: склянку оцту і дві ложки кухонної солі (не йодованої). Дуже добре все перемішайте і дайте аджике настоятися при кімнатній температурі, буде дуже добре, якщо у вас вийде промаринувати аджику, таким чином, протягом 1-1,5 годин.
  • Поки маринується аджика, нагрійте в каструлі воду і потримайте на пару чисто вимиті банки. Найзручніше для такої заготовки використовувати банки об’ємом 0,5-0,75 л. стерилізувати їх треба 10-15 хвилин.
  • Якщо на поверхні аджики утворюється піна, акуратно зніміть її шумівкою або ситечком. Перемішайте овочеву заготівлю і розкладіть по сухим банкам. Загорніть банки кришками і приберіть в холодильник. Смачна і корисна аджика з помідорів з часником і солодким перцем готова.
  • Приємного вам апетиту!