Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Рецепт приготування смачної качки з яблуками і гречкою

Качка з гречкою і яблуками всередині – це і м’ясне блюдо, і гарнір відразу. Крупа, яка готується всередині птиці, виходить соковитою і просочену жиром. Якщо страва планується подавати до свята, то в гречку можна додатково перед приготуванням покласти чорнослив, кунжут або волоські горіхи. Виходить дуже незвично і смачно.

Час приготування: 2 години 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Качина тушка – 2-2,5 кг;
  • Гречана крупа – 400 г;
  • Вода – 800 мл;
  • Яблука – 2 шт.;
  • Суха аджика (або улюблені прянощі на свій смак) – 1 ст. л.;
  • Чорний перець горошком – 0,5 ч. л.;
  • Зубчик часнику – 1 шт.;
  • Лавровий Лист – 1 шт.;
  • Сметана – 3 ст. л.;
  • Сіль – на свій смак.

Процес приготування:

  • Качину тушку покласти в раковину і з двох сторін обдати окропом. Це потрібно для того, щоб шкіра стяглася і при запіканні вийшла хрустка скоринка. Промокнути птицю паперовими рушниками, натерти сіллю зовні і зсередини.
  • Гречану крупу перебрати і промити кілька разів до чистої води. Залити гречку гарячою водою в пропорції 1:2, поставити на середній вогонь. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і варити крупу до готовності (близько 10-13 хв.), додати сіль на свій смак. Каструлю зняти з вогню і остудити, каша повинна бути розсипчастою.
  • Яблука вимити, видалити насінну коробочку і порізати на четвертинки, не знімаючи шкірки.
  • Чорний перець і лавровий лист подрібнити в кавомолці або кухонному комбайні, додати до них суху аджику, сметану і дрібно нарізаний часник, все ретельно перемішати.
  • Цією сумішшю натерти качку зсередини і зовні. Всередину покласти шматочки яблук і охолоджену гречку, скріпити краї шкірки зубочистками або зашити.
  • Покласти фаршировану качку в рукав для запікання, защепити краї кліпсами. Покласти у форму і прибрати в холодильник на 3-4 години.
  • Попередньо розігріти духовку до температури 180 градусів і запікати качку в рукаві приблизно 2 години. За 10-15 хв. до закінчення приготування розрізати рукав посередині і залишити качку допекаться до одержання рум’яної хрусткої скоринки. З готового м’яса при проколі витікає прозорий сік.
  • При подачі видалити зубочистки, нитки. Кашу викласти з качки в блюдо, яблука викинути, м’ясо порізати на шматочки і викласти поверх гречки.
  • Приємного апетиту!