Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Качка запечена з яблуками і рисом в духовці

Пропонуємо приголомшливий рецепт качки, фарширований рисом, яблуками і апельсинами. Як доповнення до страви в окремій піалі подається соус з апельсинів та яблук, який утворюється в процесі приготування. Красиву скоринку птах отримує від змазування звичайним майонезом перед відправкою в духовку.

Час готування: 3,5 години.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Качина тушка – 2 кг;
  • Апельсин – 2 шт.;
  • Яблуко – 3 шт.;
  • Рис – 1 склянка;
  • Оливкова олія або майонез – 3 ст. л.;
  • Червона паприка солодка – 1 ч. л.;
  • Каррі – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Вершкове масло – 3 ст. л.;
  • Суміш з чорного меленого перцю, меленого коріандру, часнику сушеного в гранулах і сухого базиліка – на свій смак.

Процес приготування:

  • Качку випатрати, якщо це необхідно, обмити в холодній воді й обсушити. Зрізати гузку і жир зсередини тушки. У велику голку всилити товсту нитку і зашити місце, де починається шия.
  • Промазати качку всередині сіллю і приправами.
  • У глибокій каструлі закип’ятити 2-2,5 л води. Всипати 1 ч. л. солі і розмішати. У цій воді зварити рис. Купувати рис для цієї мети потрібно розсипчастий, такий, як на плов. Готувати рис до злегка неповної готовності. При раскусывании рис повинен бути злегка твердим. Це потрібно для того, щоб згодом у начинці він не перетворився у кашу.
  • Відкинути готовий рис на сито, промити під холодною водою з-під крана, щоб рис не склеювався. Після того як вода стече, викласти рис в миску.
  • Всипати до рису 1 ч. л. без гірки спецій (змішати всі необхідні за рецептом приправи), додати трохи солі. Розтопити вершкове масло і влити до рису. Яблуко з апельсином помити. З яблука вирізати коробочку з насінням, з апельсина зняти шкірку і білу плівку з-під цедри. Яблуко з апельсином дрібно порізати на кубики і додати в миску, добре все перемішати.
  • Всю суміш запхати всередину качки. Фарш повинен влізти цілком. Зашити живіт птиці нитками.
  • Відправити блюдо з качкою маринуватися в холодильник на ніч або на кілька годин.
  • Коли процес буде завершений, птицю дістати з холодильника. Змішати сіль і прянощі, додати до них оливкова олія або майонез, розмішати. Змастити поверхню качки цією сумішшю.
  • Глибоку гусятницю або форму для запікання змастити жиром. 2 яблука вимити і апельсин. Проробити з фруктами ті ж маніпуляції, що і в перший раз.
  • Нарізані дрібно фрукти посолити і присипати приправами, викласти на дно форми. На фруктову подушку покласти качку грудкою догори, крила можна прив’язати до тушки.
  • Прибрати форму в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку. Готувати близько 2-2,5 годин. Протягом цього часу потрібно відкривати духовку і кілька разів перевертати птицю. Через 2,5 години потрібно перевірити м’ясо на готовність ‑ проколоти виделкою. Якщо витікаючий сік не має рожевого кольору, страва готова.
  • Після закінчення запікання викласти качку на блюдо, порізати на порційні шматки. Начинку обережно викласти ложкою в окрему тарілку.
  • Для подачі можна викласти по центру страви рисову начинку, а зверху розташувати шматочки качки. В окремій піалі подати до страви соус з апельсина і яблук, який треба зібрати з дна форми.
  • Приємного апетиту!