Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування качки в яблуках з медом в духовці

Щоб отримати гарну коричневу скоринку у качки в духовці, потрібно змастити її медом. При виборі птиці в магазині варто звернути увагу на її породу: краще всього підходить для запікання пекінська качка.

Час приготування: 2 години.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 2 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Яблука – 3 шт.;
  • Мед – 2 ст. л.;
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.;
  • Сіль, суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

  • Духовку поставити розігріватися до 180 градусів.
  • Помити тушку качки, зробити кілька надрізів в грудці, відрізати гузку. Промокнути птицю паперовими рушниками.
  • З’єднати сіль, суміш перців і мелений коріандр, перемішати. Цією сумішшю натерти тушку зовні і всередині.
  • Якщо мед зацукорився, розігріти його в ложці до рідкого стану. Змастити всю поверхню качки медом, добре пройтися медом всередині.
  • Підготувати жаровню, покласти в неї качку. Яблука нарізати на 4 частини, видаливши насіння і живці. Цибуля очистити від лушпиння, нарізати четвертинками. Шматочки яблук і цибулі покласти в порожнину тушки. При бажанні туди ж можна додати цитрусові, трави або сухофрукти.
  • Крила качки завернути назад, під спинку, на дно жаровні. Ніжки зв’язати ниткою.
  • Додати всередину птиці 50 мл води. Закріпити отвір у птиці за допомогою товстих ниток та голки або зубочисток.
  • Накрити жаровню кришкою або фольгою і прибрати в духовку на 50 хв.
  • Далі зняти фольгу або кришку, підвищити температуру духовки до 220 градусів і запікати птаха ще півгодини. Періодично відкривати двері духовки і поливати птицю жиром і соком, що виділився з неї.
  • Качку після запікання залишити постояти ще близько 10 хвилин, потім можна прибрати зубочистки і нитки, порізати птицю на порційні шматочки, викинути зсередини яблука. Подавати з гарніром.
  • Приємного апетиту!