Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Соковита і м’яка качка з яблуками в рукаві
Крім запікання у фользі, можна отримати соковите м’ясо, приготувавши його в рукаві для запікання. Якщо птиця домашня і не дуже молода, її треба залишити маринуватися на цілу добу, щоб м’ясо не вийшло жорстким.
Час готування: 1 доба.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Тушка качки – 1,5 кг;
Яблука зелені – 2 шт.;
Сіль, мелений чорний перець – на смак;
Лимон великий – 1 шт.;
Корінь імбиру – 1 шт.;
Соус соєвий – 3 ст. л.;
Мед або цукор – 1 ст. л.;
Олія оливкова – 1 ст. л.;
Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для маринаду лимон вимити, вичавити з нього сік. Для того щоб сік краще витікав, лимон можна покатати по столу, з силою натискаючи на неї рукою, або підігріти 30 сек. в мікрохвильовці.
Змішати лимонний сік з соєвим соусом, медом, бальзамічним оцтом. Додати вимитий і натертий дрібно на тертці корінь імбиру, влити оливкову олію. Ретельно перемішати соус.
Качку без нутрощів промити в холодній воді, промокнути паперовими рушниками. Натерти всередині і зовні сумішшю солі і чорного меленого перцю.
Натерти маринадом, полити зверху і всередині ним же. Залишити на ніч у холодильнику для маринування. Періодично поливати качку маринадом, який буде стікати в ємність.
Яблука вимити, обсушити, вирізати коробочку з насінням і порізати дольками, не знімаючи шкірки. Утрамбувати яблука всередину качиної тушки.
Підготувати рукав для запікання. Качку, фаршировану яблуками, покласти в пакет і на деко. Поставити деко в попередньо розігріту духовку і запікати близько 1,5 годин при температурі 190-200 градусів.
За 15 хв. до закінчення приготування пакет надрізати, наполовину розкрити і залишити так запікатися, це потрібно для появи апетитною хрусткою і рум’яної скоринки.
Подавати качине м’ясо, порізавши на порційні шматочки, з картопляним пюре і салатом зі свіжих овочів.