Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Як запекти качку з яблуками і чорносливом в домашніх умовах

Качка з яблуками – дуже смачне і ефектне блюдо. Якщо всередину до яблук додати чорнослив, аромат посилиться, а смак блюдо придбає такий, як ніби був доданий кисло-солодкий соус.

Час приготування: 3 години.

Порцій: 5-6.

Інгредієнти:

  • Качина тушка – 1 шт.;
  • Яблука – 4 шт.;
  • Мед – 1 ст. л.;
  • Чорнослив – 7-8 шт.;
  • Гірчиця – 1 ч. л.;
  • Соєвий соус – 1 с. л.;
  • Сіль, чорний мелений перець – на свій смак.

Процес приготування:

  • Прибрати з качки залишки пір’я і пуху, помити її в холодній воді й обсушити щільними паперовими рушниками.
  • Сіль і перець (і будь-які приправи і прянощі за смаком) змішати. Натерти такою сумішшю качку всередині і зовні, добре пройшовшись по всіх складках.
  • Яблука вимити, просушити. Прибрати серцевини і живці. Порізати кожне яблуко на часточки середнього розміру. Чорнослив порізати на половинки.
  • Шматочки яблук і чорносливу запхати всередину качки. Якщо яблук не вистачило, варто нарізати ще.
  • Стягнути шкірку біля тушки зубочистками або зашити за допомогою голки і товстих ниток.
  • Викласти птицю у форму для запікання відповідного розміру. У порожнечі форми навколо качки викласти залишки чорносливу і яблук. При бажанні можна покласти 2-3 лавра і бутони гвоздики, перець горошком.
  • У форму на дно влити води на 1-2 див. Накрити форму з качкою кришкою або харчовою фольгою. Прибрати в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
  • Через півгодини зняти кришку або фольгу і змастити птицю жиром з дна форми. Змащувати качку приблизно кожні 15 хв. (чим частіше, тим краще).
  • Перевірити качку на готовність можна, зробивши прокол. З м’яса повинен витікати прозорий сік. У цілому весь процес запікання повинен займати приблизно 2,5 години.
  • За 15 хв. до закінчення приготування змішати мед, гірчицю і соєвий соус. Змастити цією сумішшю качку і повернути в духовку. Кришкою і фольгою до закінчення запікання не накривати.
  • Приємного апетиту!