Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Пряна качка з яблуками і гірчицею, запечена в духовці
Запечена качка хороша зі всіма маринадами, однак особливо слід відзначити маринад на основі гірчиці. В ньому м’ясо виходить злегка гострим, а поєднання з кислуватими яблуками – дуже вдале смакове рішення. Гірчицю потрібно купувати готову в банках.
Час приготування: 3 години 10 хв.
Порцій: 4-5.
Інгредієнти:
Тушка качки – 2,3-2,5 кг;
Яблука кислі – 4-5 шт.;
Зубки часнику – 3 шт.;
Гірчиця з банки – 2-3 ст. л.;
Мед – 2 ст. л.;
Мелений чорний перець – 0,5 ч. л.;
Сік лимона – 3 ст. л.;
Розмарин сушений – ¾ ч. л.;
Олія дезодорована – 3 ст. л.;
Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
При необхідності качку випатрати, зрізати шию, обрізати кінчики крил, загорнути кінці крил і ніжок у фольгу, щоб вони не підгоріли при запіканні.
Тушку промити під холодною водою, обсушити паперовими рушниками. Зрізати гузку.
Підготовлену птицю натерти сіллю зовні і всередині.
Для маринаду узяти рідкий мед (або розтопити його на паровій бані), додати до нього гірчицю.
Лимон обдати окропом і підігріти 30 сек. в мікрохвильовці. Вичавити з лимона сік, додати в маринад. Акуратно зняти з лимона цедру терткою для цитрусових фруктів, не зачіпаючи білу частину шкірки, що під нею. Додати до меду і гірчиці 1 ч. л. лимонної цедри.
Всипати в маринад всі приправи і часник, пропущений через землянку або натертий на тертці. Додати рослинне масло. Розмішати до повного об’єднання. Такий сумішшю намазати качку з усіх боків і прибрати в холодильник на пару годин.
Яблука вимити, видалити коробочку з насінням. Порізати фрукти на 6 частин і начинити ними відстояну качину тушку. Вихідний отвір зашити з допомогою товстої голки і міцних ниток.
Розігріти духовку до 200-210 градусів. Птицю помістити в гусятницю або форму для запікання, виклавши грудкою догори. Відправити запікатися на 2-2,5 години. Протягом цього часу потрібно кілька разів відкривати духовку і поливати качку жиром, який плаває на дні. Якщо м’ясо почне зверху підгоряти, форму потрібно накрити листом харчової фольги, складеним у кілька разів.
Після закінчення приготування качку дістати з форми, видалити нитки, зняти з ніжок і крилець обмотку з фольги, ложкою дістати яблука і порізати м’ясо на шматки.