Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Рецепт приготування качки з яблуками у фользі

Щоб велике блюдо з м’яса птиці вийшло максимально соковитим при запіканні, готувати його потрібно у фользі. В даному випадку це допомагає качці добре пропектися зсередини і стати більш ніжною. Маринад для страви готується на основі яблучного і гранатового соків.

Час готування: 5 годин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 2,5 кг;
  • Яблука – 1 кг;
  • Сік яблучний – 65 мл;
  • Сік гранатовий – 65 мл;
  • Соус соєвий – 2 ст. л.;
  • Часник сушений, сіль, чорний мелений перець – на свій смак.

Процес приготування:

  • Охолоджену качку промити в холодній воді, обсушити паперовими серветками. В окремій чашці змішати сіль, чорний мелений перець і часник сушений. Цією сумішшю натерти качку з усіх боків і всередині.
  • Для маринаду змішати соєвий соус і гранатовий сік. Взяти великий шприц з товстою голкою і нашпигувати качку маринадом з кожної сторони. Якщо вдома відсутні шприци, необхідно натерти птицю вийшов рідким маринадом, добре втираючи його в усі частини качки. Залишити м’ясо маринуватися приблизно на 1,5-2 години. Залишити десь 6 ст. л. маринаду для поливання м’яса в процесі запікання.
  • Яблука вимити, обсушити, вирізати серцевину. Порізати плоди часточками.
  • Нафарширувати качку з яблуками і защепити краї дерев’яними зубочистками.
  • Рулон харчової фольги розмотати і викласти на нього м’ясо. Загорнути качку в харчову фольгу дуже щільно, щоб при запіканні не витікав сік.
  • Попередньо розігріти духовку до 210-220 градусів. Прибрати м’ясо птиці у фользі на деко в духовку.
  • Приблизно через півгодини витягнути лист з духовки, що виділився, злити жир. Відкрити фольгу, полити м’ясо залишком маринаду, змішаною з яблучним соком.
  • Знизити температуру духовки до 180 градусів і пекти близько 2-3 годин в залежності від того, наскільки велика птиця.
  • За півгодини до закінчення приготування фольгу необхідно повністю розкрити, щоб вийшла гарна золотава скоринка.
  • Готову качку викласти на велике блюдо і подавати гостям, прибравши зубочистки.
  • Приємного апетиту!