Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Рецепт приготування качки з яблуками у фользі
Щоб велике блюдо з м’яса птиці вийшло максимально соковитим при запіканні, готувати його потрібно у фользі. В даному випадку це допомагає качці добре пропектися зсередини і стати більш ніжною. Маринад для страви готується на основі яблучного і гранатового соків.
Час готування: 5 годин.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Тушка качки – 2,5 кг;
Яблука – 1 кг;
Сік яблучний – 65 мл;
Сік гранатовий – 65 мл;
Соус соєвий – 2 ст. л.;
Часник сушений, сіль, чорний мелений перець – на свій смак.
Процес приготування:
Охолоджену качку промити в холодній воді, обсушити паперовими серветками. В окремій чашці змішати сіль, чорний мелений перець і часник сушений. Цією сумішшю натерти качку з усіх боків і всередині.
Для маринаду змішати соєвий соус і гранатовий сік. Взяти великий шприц з товстою голкою і нашпигувати качку маринадом з кожної сторони. Якщо вдома відсутні шприци, необхідно натерти птицю вийшов рідким маринадом, добре втираючи його в усі частини качки. Залишити м’ясо маринуватися приблизно на 1,5-2 години. Залишити десь 6 ст. л. маринаду для поливання м’яса в процесі запікання.
Нафарширувати качку з яблуками і защепити краї дерев’яними зубочистками.
Рулон харчової фольги розмотати і викласти на нього м’ясо. Загорнути качку в харчову фольгу дуже щільно, щоб при запіканні не витікав сік.
Попередньо розігріти духовку до 210-220 градусів. Прибрати м’ясо птиці у фользі на деко в духовку.
Приблизно через півгодини витягнути лист з духовки, що виділився, злити жир. Відкрити фольгу, полити м’ясо залишком маринаду, змішаною з яблучним соком.
Знизити температуру духовки до 180 градусів і пекти близько 2-3 годин в залежності від того, наскільки велика птиця.
За півгодини до закінчення приготування фольгу необхідно повністю розкрити, щоб вийшла гарна золотава скоринка.
Готову качку викласти на велике блюдо і подавати гостям, прибравши зубочистки.