Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Рецепт качки, запечена з яблуками і апельсинами
Птах, нафарширована яблуками і цитрусовими, має пряний солодкуватий смак. Соєвий соус бажано купити хороший, якісний, від цього буде залежати смак маринаду, яким шпигують м’ясо.
Час готування: 3,5 години.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Качина тушка – 2,3 кг;
Апельсини – 2 шт.;
Яблука кислі ‑ 2 шт.;
Сіль, чорний мелений перець, приправи – на свій смак;
Соус соєвий – 110 мл;
Зубчики часнику – 4 шт.;
Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Качину тушку вимити в холодній воді. Зняти з птиці зайвий жир і зайву шкірку біля шиї, зрізати гузку. Крім того, можна видалити шию. Двічі обдати качку крутим окропом і обсушити паперовими серветками.
Змішати перець і сіль, натерти цією сумішшю тушку зовні і всередині.
Апельсини вимити і обдати окропом. З одного апельсина вичавити сік, змішати з соєвим соусом. Взяти товстий шприц з голкою, набрати отриману рідину і наколоти м’ясо качки, впускаючи рідина. Проколи робити приблизно в 2 см один від одного.
Залишити трохи маринаду. У нього видавити через прес очищені зубчики часнику, всипати приправи (можна використовувати прованські трави, хмелі-сунелі) і додати гірчицю. Ретельно розмішати суміш і натерти всередині і зовні качку.
Затягнути блюдо з качкою харчовою плівкою, поставити в холодильник маринуватися на 5-6 годин або на всю ніч.
Вранці птицю дістати з холодильника, знову натерти маринадом, який за ніч стече в тарілку.
Яблука вимити, порізати разом з другим апельсином на 4-6 часточок. Нафарширувати качку з яблуками та шматочками апельсинів. Стягнути краї шкірки у отвори і заколоти їх зубочистками.
Тушку покласти в рукав для запікання, якщо планується гарнір у вигляді картоплі або інших овочів, їх можна покласти по боках. Закріпити кінці рукава кліпсами і покласти його на деко.
Зробити у рукави кілька проколів, щоб повітря могло виходити. Забрати деко з м’ясом в заздалегідь прогріту духовку і запікати при температурі 180 градусів приблизно 2-2,5 години.
Коли м’ясо буде готове, розрізати рукав, витягнути картоплю і залишити качку на 10-15 хв. у духовці смажитися до утворення рум’яної скоринки, час від часу поливаючи качку жиром.
Готове м’ясо вийняти з духовки, дістати зубочистки. Перекласти на велике блюдо, по краях розкласти приготований картоплю чи овочі.