Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Рецепт качки, запечена з яблуками і апельсинами

Птах, нафарширована яблуками і цитрусовими, має пряний солодкуватий смак. Соєвий соус бажано купити хороший, якісний, від цього буде залежати смак маринаду, яким шпигують м’ясо.

Час готування: 3,5 години.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Качина тушка – 2,3 кг;
  • Апельсини – 2 шт.;
  • Яблука кислі ‑ 2 шт.;
  • Сіль, чорний мелений перець, приправи – на свій смак;
  • Соус соєвий – 110 мл;
  • Зубчики часнику – 4 шт.;
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Качину тушку вимити в холодній воді. Зняти з птиці зайвий жир і зайву шкірку біля шиї, зрізати гузку. Крім того, можна видалити шию. Двічі обдати качку крутим окропом і обсушити паперовими серветками.
  • Змішати перець і сіль, натерти цією сумішшю тушку зовні і всередині.
  • Апельсини вимити і обдати окропом. З одного апельсина вичавити сік, змішати з соєвим соусом. Взяти товстий шприц з голкою, набрати отриману рідину і наколоти м’ясо качки, впускаючи рідина. Проколи робити приблизно в 2 см один від одного.
  • Залишити трохи маринаду. У нього видавити через прес очищені зубчики часнику, всипати приправи (можна використовувати прованські трави, хмелі-сунелі) і додати гірчицю. Ретельно розмішати суміш і натерти всередині і зовні качку.
  • Затягнути блюдо з качкою харчовою плівкою, поставити в холодильник маринуватися на 5-6 годин або на всю ніч.
  • Вранці птицю дістати з холодильника, знову натерти маринадом, який за ніч стече в тарілку.
  • Яблука вимити, порізати разом з другим апельсином на 4-6 часточок. Нафарширувати качку з яблуками та шматочками апельсинів. Стягнути краї шкірки у отвори і заколоти їх зубочистками.
  • Тушку покласти в рукав для запікання, якщо планується гарнір у вигляді картоплі або інших овочів, їх можна покласти по боках. Закріпити кінці рукава кліпсами і покласти його на деко.
  • Зробити у рукави кілька проколів, щоб повітря могло виходити. Забрати деко з м’ясом в заздалегідь прогріту духовку і запікати при температурі 180 градусів приблизно 2-2,5 години.
  • Коли м’ясо буде готове, розрізати рукав, витягнути картоплю і залишити качку на 10-15 хв. у духовці смажитися до утворення рум’яної скоринки, час від часу поливаючи качку жиром.
  • Готове м’ясо вийняти з духовки, дістати зубочистки. Перекласти на велике блюдо, по краях розкласти приготований картоплю чи овочі.
  • Приємного апетиту!