Качка з яблуками в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Смачна качка з яблуками і картоплею
Качка, запечена в духовці, вважається новорічним або різдвяною стравою. М’ясо буде м’яким, ароматним і соковитим, з рум’яною золотистою скоринкою зверху. При бажанні страву при запіканні можна приправити гілочками розмарину: вони дадуть пряний зимовий аромат і послужать оригінальною прикрасою.
Час приготування: 3 години 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Качина тушка – 2,5 кг;
Картопля – 0,6 кг;
Яблука кислі – 4-5 шт.;
Зубки часнику – 4 шт.;
Соус гранатовий – 5 ст. л.;
Суміш перців, сіль, прованські трави – на свій смак;
Соус соєвий – 2 ст. л.;
Мед – 2 ч. л.
Процес приготування:
Тушку качки добре помити в холодній воді і обсушити паперовими серветками. Зрізати кінчики крил, на яких майже немає м’яса.
Змішати сіль із приправами, натерти птицю зовні і всередині. Промазати всередині і зовні густим купівельними гранатовим соусом. Покласти тушку у форму для запікання, затягнути її зверху харчовою плівкою і залишити в холодильнику на ніч або на добу маринуватися.
Після ночі в холодильнику яблука помити, витерти і порізати часточками, вирізати серединку з насінням.
Витягнути форму з качкою з холодильника, знову намазати птицю гранатовим соусом і нафарширувати качку нарізаними яблуками.
З’єднати краї качки дерев’яними зубочистками. Кінці гомілок і крил обернути фольгою, щоб уберегти їх від почорніння.
Картоплю очистити, помити і порізати шматочками середнього розміру. Всипати в картоплю прованські трави і будь-які приправи на свій смак, додати сіль і нарізану тонкими пластинками очищений часник.
Качку покласти в рукав для запікання, помістити на деко. Залишити в рукаві запас для картоплі. Картопля поділити навпіл і скласти в рукав з 2 сторін від птиці. Закріпити кінці рукава затискачами.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів, поставити туди форму з качкою на 2 години.
Після 2-х годин запікання необхідно підвищити температуру духовки до 220 градусів, дістати деко, надрізати рукав і промазати поверхню качки сумішшю з рідкого меду і соєвого соусу. Також птицю можна полити тим жиром і маринадом, що витече з рукава. Таку маніпуляцію можна зробити декілька разів через 5-10 хв.
Залишити качку запікати до золотистої рум’яності.
Викласти качку і картоплю на блюдо, посипати дрібно нарубаною зеленню. Яблука зсередини птиці бажано витягнути, зубочистки викинути.