Дуже смачна індокачка, фарширована гречкою
У даному рецепті вам пропонується запекти индоутку в духовці, нафаршировав її гречкою. Основні продукти цього рецепту – м’ясо индоутки і гречана крупа – є дієтичними, тому страва чудово підходить і для нужденних в дієті, і для дитячого харчування. У цьому рецепті м’ясо маринується в майонезі.
Інгредієнти:
- Індокачка – 1 шт.
- Гречана крупа – 1 ст.
- Цибулю і моркву – по 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль і спеції – за смаком.
Процес приготування:
- Тушку индоутки промийте теплою водою і обсушити кухонним рушником.
- У мисочці змішайте майонез з подрібненим будь-яким способом часником і отриманою сумішшю натріть всю тушку птиці.
- Птицю поставте на 2-3 години в холодильник для маринування.
- Після закінчення цього часу приготуйте начинку для фарширування.
- В окремій каструлі зваріть до напівготовності гречану крупу.
- Почистіть цибулю, моркву і наріжте їх невеликими кубиками.
- Обсмажте ці овочі в невеликій кількості рослинного масла і змішайте з гречкою. В цю начинку додайте за смаком спеції. Це можуть бути базилік, шафран, мускатний горіх і зелений лук.
- З замаринованной индоутки зніміть зайвий майонез і натріть тушку сіллю і перцем.
- Потім в черевце птиці укладіть, тільки не дуже щільно, гречану начинку.
- Черевце закріпіть зубочистками або зашийте міцною ниткою.
- Підготовлену птицю загорніть у фольгу і покладіть на деко.
- Запікайте птицю в духовці при 180°С протягом 2-х годин.
- Потім фольгу зверху розкрийте і ще 20 хвилин продовжуйте запікати, щоб птах покрилася золотистою скоринкою.
Приємного апетиту!