Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Дуже смачна індокачка, фарширована гречкою

У даному рецепті вам пропонується запекти индоутку в духовці, нафаршировав її гречкою. Основні продукти цього рецепту – м’ясо индоутки і гречана крупа – є дієтичними, тому страва чудово підходить і для нужденних в дієті, і для дитячого харчування. У цьому рецепті м’ясо маринується в майонезі.

Інгредієнти:

  • Індокачка – 1 шт.
  • Гречана крупа – 1 ст.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль і спеції – за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку индоутки промийте теплою водою і обсушити кухонним рушником.
  • У мисочці змішайте майонез з подрібненим будь-яким способом часником і отриманою сумішшю натріть всю тушку птиці.
  • Птицю поставте на 2-3 години в холодильник для маринування.
  • Після закінчення цього часу приготуйте начинку для фарширування.
  • В окремій каструлі зваріть до напівготовності гречану крупу.
  • Почистіть цибулю, моркву і наріжте їх невеликими кубиками.
  • Обсмажте ці овочі в невеликій кількості рослинного масла і змішайте з гречкою. В цю начинку додайте за смаком спеції. Це можуть бути базилік, шафран, мускатний горіх і зелений лук.
  • З замаринованной индоутки зніміть зайвий майонез і натріть тушку сіллю і перцем.
  • Потім в черевце птиці укладіть, тільки не дуже щільно, гречану начинку.
  • Черевце закріпіть зубочистками або зашийте міцною ниткою.
  • Підготовлену птицю загорніть у фольгу і покладіть на деко.
  • Запікайте птицю в духовці при 180°С протягом 2-х годин.
  • Потім фольгу зверху розкрийте і ще 20 хвилин продовжуйте запікати, щоб птах покрилася золотистою скоринкою.

Приємного апетиту!