Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Як смачно запекти индоутку в духовці з апельсинами?

Запікається індокачка з цитрусовими за тим же принципом, як і звичайна качка. Апельсини завжди дають м’ясо цієї птиці чудовий аромат і пікантні смакові нотки. Головна родзинка цієї страви – медово-апельсинова глазур.

Інгредієнти:

  • Індокачка – 1 шт.
  • Апельсини – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Мед і солодке вино – 2 ст. л.
  • Черешки селери – 4 шт.
  • Сіль і спеції – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте тушку индоутки до запіканню. Її почистіть від залишків пера, видалите огузок, фаланги крил і зайвий жир.
  • Потім птицю промийте і обсушіть паперовим рушником.
  • Відіжміть будь-яким способом сік лимона і одного апельсина, додайте сіль, столову ложку рослинної олії, чорний перець і перемішайте.
  • Тушку птиці помістіть в глибокий посуд, залийте приготовленим цитрусовим маринадом і на 3-4 години (чим довше, тим краще м’ясо просочиться ароматом апельсина) поставте в холодне місце для маринування.
  • Після закінчення цього часу птаха можна запікати.
  • Другий апельсин промийте, обсушіть серветкою і наріжте на шматочки.
  • Черешки або корінь селери промийте і розріжте на невеликі шматочки.
  • Нарізані апельсин і селеру помістіть в черевце птиці.
  • Підготовлену индоутку покладіть на деко, змащене маслом.
  • Запікайте птицю в духовій шафі при 190°С протягом 2-х годин. Кожні 30 хвилин поливайте тушку соком і жиром, які витекли на деко.
  • І в останню чергу приготуйте медово-апельсинову глазур. Для цього відіжміть сік з третього апельсина, додайте до нього солодке вино і розтоплений мед і варіть на маленькому вогні, поки суміш не загусне.
  • Запечену птицю дістаньте з духовки. Апельсини і селеру викиньте, вони вже не потрібні.
  • Тушку полийте ароматною солодкої глазур’ю і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!