Як смачно запекти индоутку в духовці з апельсинами?
Запікається індокачка з цитрусовими за тим же принципом, як і звичайна качка. Апельсини завжди дають м’ясо цієї птиці чудовий аромат і пікантні смакові нотки. Головна родзинка цієї страви – медово-апельсинова глазур.
Інгредієнти:
- Індокачка – 1 шт.
- Апельсини – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Мед і солодке вино – 2 ст. л.
- Черешки селери – 4 шт.
- Сіль і спеції – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку підготуйте тушку индоутки до запіканню. Її почистіть від залишків пера, видалите огузок, фаланги крил і зайвий жир.
- Потім птицю промийте і обсушіть паперовим рушником.
- Відіжміть будь-яким способом сік лимона і одного апельсина, додайте сіль, столову ложку рослинної олії, чорний перець і перемішайте.
- Тушку птиці помістіть в глибокий посуд, залийте приготовленим цитрусовим маринадом і на 3-4 години (чим довше, тим краще м’ясо просочиться ароматом апельсина) поставте в холодне місце для маринування.
- Після закінчення цього часу птаха можна запікати.
- Другий апельсин промийте, обсушіть серветкою і наріжте на шматочки.
- Черешки або корінь селери промийте і розріжте на невеликі шматочки.
- Нарізані апельсин і селеру помістіть в черевце птиці.
- Підготовлену индоутку покладіть на деко, змащене маслом.
- Запікайте птицю в духовій шафі при 190°С протягом 2-х годин. Кожні 30 хвилин поливайте тушку соком і жиром, які витекли на деко.
- І в останню чергу приготуйте медово-апельсинову глазур. Для цього відіжміть сік з третього апельсина, додайте до нього солодке вино і розтоплений мед і варіть на маленькому вогні, поки суміш не загусне.
- Запечену птицю дістаньте з духовки. Апельсини і селеру викиньте, вони вже не потрібні.
- Тушку полийте ароматною солодкої глазур’ю і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!