Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

М’яка індокачка, запечена шматочками

Для домашньої вечері можна запекти цю смачну птицю в духовці, порізавши тушку на порційні шматочки. У даному рецепті вам пропонується приготувати її в сметанному соусі, що зробить м’ясо дуже соковитим і ніжним.

Інгредієнти:

  • Індокачка – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку птиці очистіть від залишків пера, обпалити пух і тшательно промийте гарячою водою.
  • Потім птицю наріжте на порційні шматочки довільних розмірів.
  • Часник почистіть і подрібніть на часничниці.
  • В піалу покладіть сметану, додайте до неї хмелі-сунелі (приправи можете вибрати на свій розсуд), подрібнений часник, сіль і все перемішайте.
  • Шматочки индоутки складіть у посуд (гусятницю, сотейник або деко з високими бортиками), в якій будете запікати.
  • Всі шматочки птиці рясно намажте сметанним соусом.
  • Закрийте посуд шматочком харчової плівки і поставте на 3 години в холодне місце для маринування.
  • Після закінчення цього часу посуд з замаринованной индоуткой закрийте шматочком фольги.
  • Запікайте птицю в духовці при 200°С протягом 1,5–2 годин. Потім зніміть фольгу і потримайте м’ясо в духовці ще 20 хвилин, щоб зарум’янилося зверху.
  • Вечеря готова. Подавайте запечену индоутку з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!