М’яка індокачка, запечена шматочками
Для домашньої вечері можна запекти цю смачну птицю в духовці, порізавши тушку на порційні шматочки. У даному рецепті вам пропонується приготувати її в сметанному соусі, що зробить м’ясо дуже соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
- Індокачка – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сметана – 3 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Тушку птиці очистіть від залишків пера, обпалити пух і тшательно промийте гарячою водою.
- Потім птицю наріжте на порційні шматочки довільних розмірів.
- Часник почистіть і подрібніть на часничниці.
- В піалу покладіть сметану, додайте до неї хмелі-сунелі (приправи можете вибрати на свій розсуд), подрібнений часник, сіль і все перемішайте.
- Шматочки индоутки складіть у посуд (гусятницю, сотейник або деко з високими бортиками), в якій будете запікати.
- Всі шматочки птиці рясно намажте сметанним соусом.
- Закрийте посуд шматочком харчової плівки і поставте на 3 години в холодне місце для маринування.
- Після закінчення цього часу посуд з замаринованной индоуткой закрийте шматочком фольги.
- Запікайте птицю в духовці при 200°С протягом 1,5–2 годин. Потім зніміть фольгу і потримайте м’ясо в духовці ще 20 хвилин, щоб зарум’янилося зверху.
- Вечеря готова. Подавайте запечену индоутку з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!