Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Простий і смачний рецепт приготування индоутки у фользі

Запікання индоутки в срібній фользі завжди робить страву ніжним, соковитим і з незабутнім смаком. У даному рецепті вам пропонується замаринувати птицю в лимонному соці і запекти під медово-гірчичним соусом. За бажанням можна нафарширувати її яблуками. Час запікання визначається з розрахунку 1 год на 1 кг птиці.

Інгредієнти:

  • Індокачка (не більше 3-х кг) – 1 шт.
  • Лимон – 3 шт.
  • Мед і гірчиця – по 1 ст. л.
  • Яблука (за бажанням) – 3 шт.
  • Сіль, перець, гвоздика і розмарин – за смаком.

Процес приготування:

  • Відіжміть сік 3 лимонів в невелику каструльку, додайте до нього гвоздику і розмарин, і на маленькому вогні або водяній бані потім його 3 хвилини.
  • Підготуйте тушку птиці для запікання. Її промийте під теплою проточною водою, видаліть залишки пір’я і обсушіть рушником.
  • Птицю покладіть на велику тарілку і полийте приготованим лимонним соком зі спеціями. Тушку накрийте харчовою плівкою і на 2 години поставте в холодильник для маринування.
  • Яблука (краще солодкуватих сортів) почистіть і наріжте на невеликі часточки.
  • Замариновану индоутку натріть сіллю і перцем, нафаршируйте яблуками і черевце закріпіть зубочистками або зашейте.
  • У чашці змішайте мед (попередньо розтоплений) з гірчицею і отриманою сумішшю натріть тушку з усіх сторін.
  • Птицю щільно загорніть у фольгу і покладіть на деко.
  • Запікайте в духовці при 180°С протягом 2 годин в залежності від ваги тушки.
  • Після закінчення цього часу фольгу зверху розкрийте і потримайте птицю в духовці ще 20-30 хвилин, щоб вона гарно засмажилась.
  • Таку запечену индоутку можна подати з солоно-солодким соусом, приготованим з бульйону, соєвого соусу, цукру і борошна.

Приємного апетиту!