Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Індокачка, фарширована рисом і яблуками

За цим рецептом ви можете приготувати смачну запечену индоутку з начинкою з рису. В начинку для соковитості м’яса додамо яблука і моркву. Замаринуем птицю в лимонному соці. Запікати будемо у фользі.

Інгредієнти:

  • Індокачка (вагою 2.5–3 кг) – 1 шт.
  • Рис – 1 ст.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Лимон – 3 шт.
  • Мед і гірчиця – по 1 ст. л.
  • Сіль і спеції (розмарин і гвоздика) – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку треба приготувати маринад для птиці. Відіжміть будь-яким способом сік трьох лимонів і перелийте його в невелику каструльку. Додайте до соку розмарин і кілька бутонів гвоздики і варіть на водяній бані кілька хвилин, щоб максимально розкрився аромат цих спецій.
  • Підготуйте за загальними правилами тушку птиці і помістіть її в глибоку ємність.
  • Тушку залийте лимонним маринадом і поставте на 2-3 години в холодильник.
  • В окремій каструлі зваріть до напівготовності промитий рис і охолодіть.
  • Почистіть цибулю, моркву і наріжте їх на дрібні кубики.
  • Нарізані овочі змішайте з відварним рисом.
  • Яблука промийте, почистіть і наріжте часточками.
  • Мариновану тушку птиці натріть сіллю і перцем.
  • Потім тушку поставте вертикально на шийку, а стінки черевця викладіть нарізаних часточками яблук, щоб сформувати яблучний циліндр.
  • Всередину цього циліндра викладіть рисову начинку.
  • Стінки черевця закріпіть зубочистками або зашейте нитками.
  • Розтопити в мікрохвильовці мед і змішайте його з гірчицею. Цією сумішшю натріть тушку птиці.
  • Потім тушку загорніть у фольгу і поставте на 2 години в духовку, розігріту до 180°С. Потім фольгу розгорніть і запікайте ще птицю 20 хвилин, щоб засмажилась апетитна скориночка.
  • До запеченої индоутке можете подати будь-який соус.

Приємного апетиту!