Індокачка, фарширована рисом і яблуками
За цим рецептом ви можете приготувати смачну запечену индоутку з начинкою з рису. В начинку для соковитості м’яса додамо яблука і моркву. Замаринуем птицю в лимонному соці. Запікати будемо у фользі.
Інгредієнти:
- Індокачка (вагою 2.5–3 кг) – 1 шт.
- Рис – 1 ст.
- Цибулю і моркву – по 1 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Лимон – 3 шт.
- Мед і гірчиця – по 1 ст. л.
- Сіль і спеції (розмарин і гвоздика) – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку треба приготувати маринад для птиці. Відіжміть будь-яким способом сік трьох лимонів і перелийте його в невелику каструльку. Додайте до соку розмарин і кілька бутонів гвоздики і варіть на водяній бані кілька хвилин, щоб максимально розкрився аромат цих спецій.
- Підготуйте за загальними правилами тушку птиці і помістіть її в глибоку ємність.
- Тушку залийте лимонним маринадом і поставте на 2-3 години в холодильник.
- В окремій каструлі зваріть до напівготовності промитий рис і охолодіть.
- Почистіть цибулю, моркву і наріжте їх на дрібні кубики.
- Нарізані овочі змішайте з відварним рисом.
- Яблука промийте, почистіть і наріжте часточками.
- Мариновану тушку птиці натріть сіллю і перцем.
- Потім тушку поставте вертикально на шийку, а стінки черевця викладіть нарізаних часточками яблук, щоб сформувати яблучний циліндр.
- Всередину цього циліндра викладіть рисову начинку.
- Стінки черевця закріпіть зубочистками або зашейте нитками.
- Розтопити в мікрохвильовці мед і змішайте його з гірчицею. Цією сумішшю натріть тушку птиці.
- Потім тушку загорніть у фольгу і поставте на 2 години в духовку, розігріту до 180°С. Потім фольгу розгорніть і запікайте ще птицю 20 хвилин, щоб засмажилась апетитна скориночка.
- До запеченої индоутке можете подати будь-який соус.
Приємного апетиту!