Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Покроковий рецепт приготування индоутки з яблуками в духовці

За пропонованим рецептом ви можете приготувати вишукане блюдо для святкового столу з индоутки. Птах фарширується яблуками, що робить м’ясо особливо ніжним і з приємним солодким присмаком. Запікається індокачка в кулінарному рукаві. Для запікання виберіть тушку хорошої якості, адже від нього і віку птиці залежать основні смакові аспекти.

Інгредієнти:

  • Індокачка – 1 шт.
  • Яблука – 4-5 шт.
  • Сіль, майонез і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку птиці добре промийте гарячою водою, щоб видалити весь пил і бруд, і пінцетом видаліть залишилися пір’я.
  • Подрібніть чорний перець і змішайте його з сіллю. Отриманою сумішшю натріть птицю зовні і всередині, тільки не пересолити.
  • Яблука промийте, наріжте середніми шматочками і змішайте зі столовою ложкою майонезу. Це додасть м’ясу ніжний смак і текстуру.
  • Нарізаними яблуками нафаршируйте черевце птиці і закріпіть начинку зубочистками.
  • Підготовлену птицю покладіть в кулінарний рукав, щільно закріпіть кліпси з обох сторін і залиште на 1 годину. За цей час птах дасть свій сік.
  • Потім помістіть птицю в пакеті на деко.
  • Запікайте индоутку в духовці при 180°С протягом 2-х годин.
  • За півгодини до закінчення готування надріжте рукав зверху, що дозволить отримати рум’яну хрустку скоринку.
  • Запечену птицю перекладіть на блюдо, декоруйте цитрусовими і свіжою зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!