Покроковий рецепт приготування индоутки з яблуками в духовці
За пропонованим рецептом ви можете приготувати вишукане блюдо для святкового столу з индоутки. Птах фарширується яблуками, що робить м’ясо особливо ніжним і з приємним солодким присмаком. Запікається індокачка в кулінарному рукаві. Для запікання виберіть тушку хорошої якості, адже від нього і віку птиці залежать основні смакові аспекти.
Інгредієнти:
- Індокачка – 1 шт.
- Яблука – 4-5 шт.
- Сіль, майонез і перець – за смаком.
Процес приготування:
- Тушку птиці добре промийте гарячою водою, щоб видалити весь пил і бруд, і пінцетом видаліть залишилися пір’я.
- Подрібніть чорний перець і змішайте його з сіллю. Отриманою сумішшю натріть птицю зовні і всередині, тільки не пересолити.
- Яблука промийте, наріжте середніми шматочками і змішайте зі столовою ложкою майонезу. Це додасть м’ясу ніжний смак і текстуру.
- Нарізаними яблуками нафаршируйте черевце птиці і закріпіть начинку зубочистками.
- Підготовлену птицю покладіть в кулінарний рукав, щільно закріпіть кліпси з обох сторін і залиште на 1 годину. За цей час птах дасть свій сік.
- Потім помістіть птицю в пакеті на деко.
- Запікайте индоутку в духовці при 180°С протягом 2-х годин.
- За півгодини до закінчення готування надріжте рукав зверху, що дозволить отримати рум’яну хрустку скоринку.
- Запечену птицю перекладіть на блюдо, декоруйте цитрусовими і свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!