Соковита індокачка з чорносливом на святковий стіл
Індокачка, запечена з чорносливом, – страва тільки для свята. Саме чорнослив надає запеченої птиці особливо пікантний аромат і смак. Додаємо до начинки, щоб зробити птицю м’якою і соковитою, яблука. Маринуємо її в медовому маринаді з додаванням соєвого соусу майонезу. Запікаємо в рукаві. Спробуйте, це дуже смачно!
Інгредієнти:
- Тушка индоутки – 1 шт.
- Чорнослив – 100 р.
- Яблука – 4 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Мед – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку приготуйте маринад для птиці. Для цього в піалу налийте соєвий соус, додайте майонез, розтоплений мед, перець мелений і подрібнений часник. Соус добре розмішайте.
- Тушку индоутки промийте теплою водою, видаліть надлишок жиру і обсушити кухонним рушником. Щоб запечена птиця мала хрустку скоринку, обшпарте тушку крутим окропом.
- Потім птицю добре намажте приготованим соусом, покладіть в будь-який посуд, закрийте харчовою плівкою і на 2 години, а краще на всю ніч поставте в холодне місце для маринування.
- На наступний день починаємо готувати нашу страву.
- Чорнослив на 20 хвилин залийте гарячою водою, потім промийте і поріжте на половинки.
- Яблука почистіть і наріжте середніми шматочками.
- У черевце замаринованной индоутки щільно укладіть підготовлені яблука, чорнослив і кілька очищених зубчиків часнику. Стінки черевця скріпіть зубочистками.
- Птицю помістіть в кулінарний рукав, кінці якого закріпіть кліпсами.
- Запікайте индоутку в духовці при 180°С протягом 2-х годин.
- Приготовану птицю подайте до столу під будь-яким соусом та з гарніром.
Їжте на здоров’я!