Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Соковита індокачка з чорносливом на святковий стіл

Індокачка, запечена з чорносливом, – страва тільки для свята. Саме чорнослив надає запеченої птиці особливо пікантний аромат і смак. Додаємо до начинки, щоб зробити птицю м’якою і соковитою, яблука. Маринуємо її в медовому маринаді з додаванням соєвого соусу майонезу. Запікаємо в рукаві. Спробуйте, це дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Тушка индоутки – 1 шт.
  • Чорнослив – 100 р.
  • Яблука – 4 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуйте маринад для птиці. Для цього в піалу налийте соєвий соус, додайте майонез, розтоплений мед, перець мелений і подрібнений часник. Соус добре розмішайте.
  • Тушку индоутки промийте теплою водою, видаліть надлишок жиру і обсушити кухонним рушником. Щоб запечена птиця мала хрустку скоринку, обшпарте тушку крутим окропом.
  • Потім птицю добре намажте приготованим соусом, покладіть в будь-який посуд, закрийте харчовою плівкою і на 2 години, а краще на всю ніч поставте в холодне місце для маринування.
  • На наступний день починаємо готувати нашу страву.
  • Чорнослив на 20 хвилин залийте гарячою водою, потім промийте і поріжте на половинки.
  • Яблука почистіть і наріжте середніми шматочками.
  • У черевце замаринованной индоутки щільно укладіть підготовлені яблука, чорнослив і кілька очищених зубчиків часнику. Стінки черевця скріпіть зубочистками.
  • Птицю помістіть в кулінарний рукав, кінці якого закріпіть кліпсами.
  • Запікайте индоутку в духовці при 180°С протягом 2-х годин.
  • Приготовану птицю подайте до столу під будь-яким соусом та з гарніром.

Їжте на здоров’я!