Індокачка в духовці – 10 смачних рецептів приготування соковитої, м'якої індокачки з фото покроково

Індокачка в духовці, запечена цілком

У индоутке чудово поєднуються всі кращі смакові властивості м’яса птиці. Вона набагато м’якша індички і має більш виражений смак, ніж курка. Це страва підходить і для дитячого харчування, і для тих, кому потрібна дієта. Вашій увазі надається рецепт запікання в духовці цілої тушки цієї птиці. Пропонується нафарширувати її яблуками з чорносливом, але можна обійтися і без них. Час запікання залежить від ваги тушки: на кожен кілограм ваги потрібно 1 годину запікання.

Інгредієнти:

  • Індокачка – 1 шт.
  • Цибулю і лимон – 1 шт.
  • Яблука – 3 шт.
  • Чорнослив – 100 р.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку готуємо тушку птиці до запіканню. Видаляємо пінцетом залишки пера, смалимо тушку, якщо на ній є пух, і ретельно промиваємо гарячою водою. Потім птицю обсушуємо кухонним рушником.
  • Птицю натираємо сіллю і перцем, кількість яких визначаємо по своєму смаку.
  • Чорнослив заливаємо на 10 хвилин гарячою водою.
  • Чистимо від шкірки цибуля, лимон, яблука.
  • Лимон шаткуємо на маленькі кубики, цибулю на тонкі півкільця, чорнослив тонкою соломкою, а яблука нарізаємо на скибочки.
  • Цю нарізку складаємо в миску, додаємо подрібнений часник і все перемішуємо.
  • Приготовану начинку щільно укладаємо в черевце индоутки і закріплюємо його зубочистками або зашиваємо міцною ниткою.
  • Деко або будь-яку форму для випічки намазуємо маслом і кладемо на нього птицю, розташовуючи її черевцем донизу.
  • Запікаємо индоутку в духовці при 180°С протягом 1,5–2 годин в залежності від ваги тушки.
  • Під час випічки періодично поливаємо тушку соком і жиром з дека і перевертаємо, щоб вся тушка покрилася золотистою скоринкою.
  • Приготовану птицю перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Їжте на здоров’я!