Індокачка в духовці, запечена цілком
У индоутке чудово поєднуються всі кращі смакові властивості м’яса птиці. Вона набагато м’якша індички і має більш виражений смак, ніж курка. Це страва підходить і для дитячого харчування, і для тих, кому потрібна дієта. Вашій увазі надається рецепт запікання в духовці цілої тушки цієї птиці. Пропонується нафарширувати її яблуками з чорносливом, але можна обійтися і без них. Час запікання залежить від ваги тушки: на кожен кілограм ваги потрібно 1 годину запікання.
Інгредієнти:
- Індокачка – 1 шт.
- Цибулю і лимон – 1 шт.
- Яблука – 3 шт.
- Чорнослив – 100 р.
- Часник – 6 зубчиків.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку готуємо тушку птиці до запіканню. Видаляємо пінцетом залишки пера, смалимо тушку, якщо на ній є пух, і ретельно промиваємо гарячою водою. Потім птицю обсушуємо кухонним рушником.
- Птицю натираємо сіллю і перцем, кількість яких визначаємо по своєму смаку.
- Чорнослив заливаємо на 10 хвилин гарячою водою.
- Чистимо від шкірки цибуля, лимон, яблука.
- Лимон шаткуємо на маленькі кубики, цибулю на тонкі півкільця, чорнослив тонкою соломкою, а яблука нарізаємо на скибочки.
- Цю нарізку складаємо в миску, додаємо подрібнений часник і все перемішуємо.
- Приготовану начинку щільно укладаємо в черевце индоутки і закріплюємо його зубочистками або зашиваємо міцною ниткою.
- Деко або будь-яку форму для випічки намазуємо маслом і кладемо на нього птицю, розташовуючи її черевцем донизу.
- Запікаємо индоутку в духовці при 180°С протягом 1,5–2 годин в залежності від ваги тушки.
- Під час випічки періодично поливаємо тушку соком і жиром з дека і перевертаємо, щоб вся тушка покрилася золотистою скоринкою.
- Приготовану птицю перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Їжте на здоров’я!