Як смачно запекти индоутку з картоплею?
Індокачка, запечена в духовці разом з картоплею – дуже смачне блюдо і для домашнього обіду, і для свята. Птах готується швидше, ніж звичайна качка, так і жиру містить набагато менше. Маринуємо индоутку в медово-гірчичному соусі. Цибулю і часник можете додати в більшій кількості, ніж зазначено в інгредієнтах, так буде смачніше.
Інгредієнти:
- Індокачка – 1 шт.
- Картопля – 4-8 шт.
- Цибуля – 4 шт.
- Часник – 4 зубки.
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль і спеції – за смаком.
Процес приготування:
- Підготуйте индоутку для запікання. Для цього видаліть пінцетом залишки пера, промийте птицю гарячою водою і розріжте в області грудини, як для курчати табака.
- Розтопити в мікрохвильовці мед і змішайте його з гірчицею, сіллю і перцем. Можете додати ложку лимонного соку. Отриманою сумішшю намажте внутрішню поверхню розрізаною тушки.
- Почистіть всі необхідні овочі.
- Цибулини наріжте на тонкі півкільця, часник на пластинки.
- Обсмажте нарізані цибулю і часник на розігрітій олії до рум’яного кольору.
- Деко або форму для випічки змастіть рослинною олією і укласти на нього птицю шкірою вниз.
- На м’ясо викладіть шар почищеної картоплі. Частина картоплі можете розмістити навколо тушки.
- На картоплю викладіть смажені цибулю з часником.
- Деко з птахом поставте в духовку, розігріту до 180°С на 1 годину. Потім блюдо прикрийте шматочком фольги і продовжите запікання 30 хвилин. Після закінчення цього часу фольгу приберіть і ще півгодини запікайте индоутку, щоб утворилася золотава скоринка.
- Приготовану птицю перекладіть на блюдо, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!