Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Ароматний суп з заморожених опеньків
Найсмачнішим, на думку більшості гурманів, є грибний суп з опеньків. З спецій в нього додається тільки лист лавра і свіжа зелень. Суп з опеньків буде не тільки корисним і поживним, але і красивим, так як опеньки чудово тримають свою форму в процесі готування.
Інгредієнти:
Заморожені опеньки – 400 р.
Картопля – 4 шт.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Борошно – 2 ст. л.
Молоко – 100 мл
Рослинне масло – для смаження.
Сіль, лавр і свіжа зелень – за смаком.
Процес приготування:
Опеньки розморозьте у холодній воді або на нижній полиці холодильника. Потім помістіть їх у друшляк, промийте проточною водою. Великі гриби порізати на шматочки, а маленькі залиште цілком.
Очистіть і промийте овочі для супу.
Картоплю наріжте невеликими кубиками, перекладіть в каструлю для варіння супу, залийте 2 літрами води і поставте варитися. Воду трохи посоліть.
Цибулю наріжте маленькими кубиками, а моркву подрібнити на крупній тертці.
Обсмажте ці овочі на невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору і перекладіть в каструлю до картоплі.
Потім на цій же сковорідці протягом 8-10 хвилин посмажте підготовлені опеньки і перекладіть їх у суп.
Додайте в суп листочок лавра і спробуйте на смак.
Варіть суп протягом 40 хвилин.
На сухій сковорідці обсмажте до кремового кольору борошно. Її розведіть молоком, перемішайте, щоб не було грудочок, і отриману суміш тонким струменем влийте в каструлю, безперервно помішуючи суп ложкою.
Поваріть суп ще 2 хвилини, додайте дрібно нарізану зелень і вимкніть вогонь.
Приготовлений суп з опеньків розлийте по тарілках, додайте в кожну тарілку по одній ложці сметани.