Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування грибного супу з перловкою

За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачний грибний суп з перловою крупою. Гриби і перловка дуже поєднуються за смаком, тільки приготування перловки займає багато часу.

Інгредієнти:

  • Заморожені гриби – 500 р.
  • Перловка – 2 жмені.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Масло – для обсмажування.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Перлову крупу добре промийте і на 2-4 години замочіть в холодній воді. Замочену перловку ще раз промийте, покладіть в каструлю, залийте окропом на 3 см вище рівня крупи і варіть на маленькому вогні під прикритою кришкою до тих пір, поки вода повністю не википить. Крупу періодично помішуйте ложкою.
  • Заморожені гриби покладіть в каструлю для варіння супу і налийте до них 3 літри води. Каструлю поставте на невеликий вогонь і поваріть гриби протягом 15-20 хвилин під прикритою кришкою.
  • Поки варяться гриби, очистіть і промийте всі потрібні овочі.
  • Очищену картоплю наріжте невеликими кубиками і перекладіть їх в сковороду до грибів.
  • Цибулину наріжте маленькими кубиками і обсмажте до напівпрозорого стану на сковорідці з вершковим маслом. Потім покладіть до цибулі зварену перловку і посмажте все на середньому вогні протягом 7 хвилин, постійно помішуючи ложкою крупу.
  • Очищену моркву наріжте тонкою соломкою і перекладіть в каструлю з супом.
  • Поваріть суп з доданою морквиною ще 5-7 хвилин. Перевірте готовність картоплі.
  • Потім покладіть в суп обсмажену з цибулею перловку. Суп посоліть за смаком, перемішайте і поваріть ще кілька хвилин.
  • Готовий суп заправте сметаною і подайте до столу.
  • Приємного апетиту!