Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати смачний грибний суп в мультиварці?
Мультиварка дозволяє приготувати ситний і наваристий грибний суп навіть без м’ясного бульйону. Готувати цей суп можна з будь-яких видів грибів, які у вас є в морозилці: опеньків, маслюків, лисичок, боровичков або їх суміші.
Інгредієнти:
Морожені гриби – 400 р.
Картопля – 4 шт.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Помідори – 2 шт.
Вершкове і рослинне масло – для обсмажування.
Сіль, лист лавра, запашний перець і зелень – за смаком.
Процес приготування:
Спочатку розморозьте гриби для супу. Краще всього це зробити, діставши гриби з пакету і помістивши їх у холодну воду на одну годину. Розморожування в гарячій воді, хоча і швидше, але порушує структуру гриба.
Очистіть і промийте потрібні овочі. У помідорів видалити шкірку, надрізавши їх хрестоподібно і обдавши окропом.
Морква подрібніть на крупну тертку.
Цибулю наріжте невеликими кубиками.
Картоплю наріжте брусочками.
Якщо ваші гриби були заморожені цілком, то наріжте їх пластинками.
Чашу мультиварки змастіть рослинним маслом і обсмажте в ній до золотистого кольору нарізану цибулю. Смажте на програмі «Випічка» протягом 10 хвилин.
Потім покладіть в чашу підготовлені гриби і столову ложку вершкового масла і продовжуйте смажити протягом 5 хвилин в тому ж режимі.
Через 5 хвилин додайте в чашу натерту моркву і варіть овочі з грибами, поки морква не стане м’якою.
Потім у чашу помістіть картопляні брусочки і налийте 1,5–2 літра води.
Суп посоліть за смаком.
Встановіть програму «Тушкування» на одну годину і варіть грибний суп під закритою кришкою.
За 10 хвилин до закінчення програми покладіть в суп нарізані помідори, листочок лавра і горошини запашного перцю.
Приготовленому дайте супу настоятися 10-15 хвилин. Потім посипте його дрібно нарізаною свіжою зеленню, і розлийте по тарілках. У кожну тарілку покладіть ложку сметани.