Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати смачний грибний суп в мультиварці?

Мультиварка дозволяє приготувати ситний і наваристий грибний суп навіть без м’ясного бульйону. Готувати цей суп можна з будь-яких видів грибів, які у вас є в морозилці: опеньків, маслюків, лисичок, боровичков або їх суміші.

Інгредієнти:

  • Морожені гриби – 400 р.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Вершкове і рослинне масло – для обсмажування.
  • Сіль, лист лавра, запашний перець і зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку розморозьте гриби для супу. Краще всього це зробити, діставши гриби з пакету і помістивши їх у холодну воду на одну годину. Розморожування в гарячій воді, хоча і швидше, але порушує структуру гриба.
  • Очистіть і промийте потрібні овочі. У помідорів видалити шкірку, надрізавши їх хрестоподібно і обдавши окропом.
  • Морква подрібніть на крупну тертку.
  • Цибулю наріжте невеликими кубиками.
  • Картоплю наріжте брусочками.
  • Якщо ваші гриби були заморожені цілком, то наріжте їх пластинками.
  • Чашу мультиварки змастіть рослинним маслом і обсмажте в ній до золотистого кольору нарізану цибулю. Смажте на програмі «Випічка» протягом 10 хвилин.
  • Потім покладіть в чашу підготовлені гриби і столову ложку вершкового масла і продовжуйте смажити протягом 5 хвилин в тому ж режимі.
  • Через 5 хвилин додайте в чашу натерту моркву і варіть овочі з грибами, поки морква не стане м’якою.
  • Потім у чашу помістіть картопляні брусочки і налийте 1,5–2 літра води.
  • Суп посоліть за смаком.
  • Встановіть програму «Тушкування» на одну годину і варіть грибний суп під закритою кришкою.
  • За 10 хвилин до закінчення програми покладіть в суп нарізані помідори, листочок лавра і горошини запашного перцю.
  • Приготовленому дайте супу настоятися 10-15 хвилин. Потім посипте його дрібно нарізаною свіжою зеленню, і розлийте по тарілках. У кожну тарілку покладіть ложку сметани.
  • Приємного апетиту!