Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Як зварити смачний суп із заморожених білих грибів?
Вашій увазі надається класичний рецепт грибного супу саме боровиків, тобто білих грибів. Його смак і аромат, неможливо переплутати ні з яким іншим супом. Секрет його смаколики полягає в попередньому обсмажуванні грибів і картоплі з морквою і цибулею. Смажити пропонується одразу в каструлі з товстим дном. За бажанням такий суп можна додати зелений горошок, сир або вермішель, але краще не псувати смак білих грибів.
Інгредієнти:
Заморожені боровики – 0.5 кг.
Картопля – 4 шт.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Рослинне масло – для смаження.
Сіль, зелень і перець – за смаком.
Процес приготування:
Картоплю, цибулю та моркву очистіть від шкірки і промийте під проточною водою.
Цибулину наріжте маленькими кубиками.
У каструлю з товстим дном налити олію на 2 мм вище дна і поставте її на середній вогонь. На цьому розігрітому маслі обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
Моркву натріть на крупній тертці, додайте в каструлю до цибулі і також обсмажте до напівготовності.
Очищені картоплини поріжте невеликими кубиками і перекладіть їх у каструлю.
Потім налийте в каструлю чисту воду, щоб покрила всі овочі на 2 см вище.
Овочі трохи посоліть і тушкуйте на маленькому вогні до напівготовності картоплі.
Потім помістіть в каструлю розморожені білі гриби, бажано порізані на середні шматочки. Гриби можна не розморожувати, а відразу класти в суп, що зробить його більш смачним. Налийте в каструлю кип’ячену воду в потрібному для вас кількості (де-то ще 2,5 л) і варіть суп до готовності. Суп посипте перцем і спробуйте на смак.
Зварений суп посипте дрібно нашаткованої свіжою зеленню і заправте сметаною.