Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Як зварити смачний суп із заморожених білих грибів?

Вашій увазі надається класичний рецепт грибного супу саме боровиків, тобто білих грибів. Його смак і аромат, неможливо переплутати ні з яким іншим супом. Секрет його смаколики полягає в попередньому обсмажуванні грибів і картоплі з морквою і цибулею. Смажити пропонується одразу в каструлі з товстим дном. За бажанням такий суп можна додати зелений горошок, сир або вермішель, але краще не псувати смак білих грибів.

Інгредієнти:

  • Заморожені боровики – 0.5 кг.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Сіль, зелень і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Картоплю, цибулю та моркву очистіть від шкірки і промийте під проточною водою.
  • Цибулину наріжте маленькими кубиками.
  • У каструлю з товстим дном налити олію на 2 мм вище дна і поставте її на середній вогонь. На цьому розігрітому маслі обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
  • Моркву натріть на крупній тертці, додайте в каструлю до цибулі і також обсмажте до напівготовності.
  • Очищені картоплини поріжте невеликими кубиками і перекладіть їх у каструлю.
  • Потім налийте в каструлю чисту воду, щоб покрила всі овочі на 2 см вище.
  • Овочі трохи посоліть і тушкуйте на маленькому вогні до напівготовності картоплі.
  • Потім помістіть в каструлю розморожені білі гриби, бажано порізані на середні шматочки. Гриби можна не розморожувати, а відразу класти в суп, що зробить його більш смачним. Налийте в каструлю кип’ячену воду в потрібному для вас кількості (де-то ще 2,5 л) і варіть суп до готовності. Суп посипте перцем і спробуйте на смак.
  • Зварений суп посипте дрібно нашаткованої свіжою зеленню і заправте сметаною.
  • Приємного апетиту!