Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Ситний суп з заморожених грибів з картоплею
Такий суп є традиційними стравами російської кухні. Він не тільки дуже ситний, але і своїм смаком доставляє насолоду аматорам дарів лісу. З безлічі рецептів цієї страви вам надається класичний варіант. Гриби для цього супу підходять будь-які, але найбільш смачним вважається суп із суміші різних грибів.
Інгредієнти:
Заморожені гриби – 300 р.
Картопля – 3 шт.
Моркву, цибулю і солодкий перець – по 1 шт.
Олія – для смаження.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
Картоплю очистіть від шкірки, промийте і наріжте тонкою соломкою.
Покладіть картоплю в каструлю для варіння супу, налийте 1,5 л чистої води (кількість інгредієнтів в рецепті розрахований на півтора літри води) і поставте каструлю на середній вогонь.
Коли вода в каструлі закипить, покладіть в неї гриби, не розморожуючи їх, якщо вони були попередньо нарізані невеликими шматочками.
З закипевшего супу зніміть пінку і варіть все на невеликому вогні протягом 15-20 хвилин. Суп по своєму смаку посоліть.
Поки варяться гриби з картоплею, наріжте дрібними кубиками очищену цибулину і обсмажте її на невеликій сковорідці.
Моркву очистіть і подрібніть на середній або корейської тертці, щоб надати супу гарний вигляд. Морква перекладіть в сковорідку і посмажте разом з цибулею до рум’яного кольору. Смажені овочі трохи посипте сіллю.
У сковорідку, додайте нарізану тонкою соломкою солодкий перець (можна використовувати заморожений). Він підкреслить смак всіх інгредієнтів страви і разом з морквою зробить грибний суп яскравим і красивим.
Обсмажені овочі перекладіть в каструлю, перемішайте і поваріть суп ще 10 хвилин. З спецій додайте в суп лише перець і листочок лавра, в інших приправах грибний суп не потребує.
Зніміть пробу з страви і додайте сіль, якщо треба.
Приготовленому супу дайте постояти 10-15 хвилин під закритою кришкою, а потім можете подавати до столу.