Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Ароматний суп з заморожених лісових грибів

За пропонованим рецептом ви можете приготувати приголомшливий суп з неповторним ароматом лісу і осені. Він дуже ситний, так як гриби містять багато рослинного білка, вуглеводів і клітковини. А оскільки він низькокалорійний, то у вас вийде чудовий пісне і дієтичне блюдо.

Інгредієнти:

  • Гриби лісові заморожені – 300 р.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло рослинно – для смаження.
  • Сіль, лист лавра, зелень і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Заморожені гриби розморозьте в мікрохвильовці або друшляку під холодною водою.
  • Добре розігрійте в сковороді олію і помістіть в нього розморожені гриби. Гриби обсмажте до максимального випарювання рідини і насипте до них дві ложки пшеничного борошна. Гриби з борошном добре перемішайте і посмажте ще кілька хвилин.
  • Очистіть всі овочі для супу і промийте їх проточною водою.
  • Картоплю наріжте невеликими кубиками.
  • У каструлю для варіння супу налийте 1,5 л води (на 2 порції) і покладіть в неї нарізану картоплю. Поваріть картопля 10 хвилин і перекладіть в каструлю обсмажені з борошном гриби. Все добре перемішайте і продовжуйте варити суп на маленькому вогні ще 15 хвилин.
  • Очищену цибулину наріжте на маленькі кубики і обсмажте на чистій сковорідці в невеликій кількості олії.
  • Моркву натріть на дрібній тертці, покладіть в сковорідку до цибулі і обсмажте до золотистого кольору.
  • Обсмажені овочі перекладіть в каструлю до супу. Додайте лист лавра, кілька горошків чорного перцю і сіль за смаком. Через 5 хвилин вимкніть вогонь і дайте супу настоятися під закритою кришкою 15 хвилин.
  • Приготовлений суп посипте свіжим кропом або петрушкою і додайте сметану.
  • Приємного апетиту!