Грибний суп з заморожених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт приготування супу з заморожених лисичок

Для любителів грибних страв пропонується рецепт приготування дуже ароматного супу з морожених лисичок. Ці гриби високо цінуються і їх застосовують у багатьох кулінарних стравах. Лісічковий суп не тільки дуже смачний, але і корисний, так як ці гриби містять вітаміни і амінокислоти, що покращує зір і підвищує імунітет.

Інгредієнти:

  • Лисички морожені – 400 р.
  • Картопля – 4 шт.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Вода – 1.5 л.
  • Масло – для смаження.
  • Сіль і зелений лук – за смаком.

Процес приготування:

  • Картоплю, цибулю та моркву очистіть від шкірки і промийте під проточною водою.
  • Картоплини поріжте невеликими кубиками, покладіть в каструлю для варіння супу, залийте зазначеною кількістю води і поставте варитися на великому вогні.
  • Після початку кипіння зніміть пінку з поверхні і варіть його на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
  • Цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте ці овочі на вершковому маслі до золотистого кольору, тільки не пережарьте, інакше суп буде гірчити.
  • Попередньо розморожені лисички дрібно поріжте, перекладіть їх до смаженій цибулі і моркви і все тушкуйте на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Вміст сковорідки постійно помішуйте ложкою.
  • Смажені з морквою і цибулею лисички перекладіть в каструлю до картоплі. У суп за своїм смаком додайте сіль.
  • Поваріть суп ще 10 хвилин на невеликому вогні, потім покладіть в нього дрібно нарізані пір’я зеленої цибулі.
  • Дайте супу 10-15 хвилин настоятися і можете подавати до обіду, заправивши його сметаною.
  • Приємного апетиту!