Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Смачний і простий рецепт супу з сушених опеньків

Сушені гриби можуть стати основою багатьох страв допоможуть урізноманітнити ваш повсякденний обідній раціон. Це закуски, другі страви, соуси, жульєни, котлети, що стосується супів, то бульйон на грибах виходить дуже наваристим і ароматним.

Інгредієнти:

  • Опеньки сушені – 50 гр.
  • Креветки – 50 гр.
  • Очищені мідії – 50 гр.
  • Моркву невеликого розміру – 1 шт.
  • Картопля середнього розміру – 1-2 шт.
  • Вершкове масло – 3-4 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелений лук або петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

  • Гриби замочуємо в холодній воді на годину, якщо використовувати окріп, то цей час скоротиться до 30 хвилин. Гриби промиваємо та нарізаємо смужками.
  • Цибулю і моркву чистимо, цибулю дрібно шаткуємо, морква подрібнюємо на тертці. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю і моркву, потім додаємо до них гриби, смажимо ще 3-5 хвилин, постійно помішуючи.
  • Кип’ятимо воду в каструлі, перекладаємо туди овочі з грибами.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю до бульйону. Варимо 20 хвилин, картопля повинна бути майже готовий.
  • Додаємо в суп мідії і креветки. Солимо, приправляємо перцем і кидаємо лавровий лист, після цього варимо ще 5 хвилин. Потім додаємо дрібно нарізану зелень, доводимо суп до кипіння і знімаємо каструлю з плити. Суп подаємо зі сметаною або жирними вершками.
  • Приємного апетиту!