Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Ароматний суп з сушених грибів, приготований в мультиварці
Зазвичай в мультиварці страви виходять більш насиченими. Ми вирішили не обходити стороною і цей варіант приготування грибного супчика.
Інгредієнти:
Картопля невеликого розміру – 2-3 шт.
Борошно пшеничне вищого сорту – 2 ст. л.
Вершкове масло – 4 ст. л.
Морква середнього розміру – 1 шт.
Часник (сухий часник в порошку) – 1 зубчик.
Сушені гриби – 50 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Коріандр – за смаком.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Перець чорний мелений – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Сушені гриби кладемо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо на час, поки вони набухнуть. Промиваємо гриби, дрібно нарізаємо.
Моркву і цибулю чистимо, промиваємо. Цибулину дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці.
Кладемо цибулю і моркву в чашу мультиварки разом з вершковим маслом, ставимо режим «Випічка» і доводимо овочі до золотистого кольору.
На сковорідці на вершковому маслі, злегка обсмажуємо борошно, поки вона не стане золотистого кольору. Додаємо її в мультиварку до обсмаженою овочам, перемішуємо.
Картопля очищаємо, ріжемо кубиками і також кладемо в каструлю.
Гриби і лавровий лист відправляємо в чашу до решти інгредієнтів, солимо, приправляємо, заливаємо водою і закриваємо кришку мультиварки. Вибираємо програму «Гасіння», таймер встановлюємо на півтори години. Готовий суп можна додати трохи сметани, так смак вийде більш ніжним.