Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт супу з сушених грибів з сиром
Сир додасть грибного супу легкий вершковий смак і аромат. Готується суп з сушеними грибами та сиром дуже просто і швидко, він займе почесне місце у вашому обідньому меню.
Інгредієнти:
Сушені гриби (білі гриби, лисички, суміш грибів) – 50 гр.
Хліб (білий або чорний) – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 4-5 зубчиків.
Картопля – 1 шт.
Вершки – 200 мл
Плавлений сирок (вершковий сир) – 1 пачка.
Перець чорний – за смаком.
Петрушка – 1 пучок.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Сушені гриби заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин – 1 годину. Потім промиваємо їх і нарізаємо.
Хліб нарізаємо кубиками, застеляємо деко пергаментним папером, висипаємо на нього хліб і ставимо в духовку сушитися.
Картоплю, цибулю і моркву чистимо. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, картоплю – кубиками.
У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і відправляємо туди нарізану картоплю, варимо на невеликому вогні.
На невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю і моркву, потім додаємо до них гриби, тушкуємо під кришкою 7-10 хвилин. Перекладаємо вміст сковорідки в каструлю, перемішуємо.
Плавлений сирок дрібно нарізаємо або тремо на тертці. У бульйон вливаємо вершки і кладемо плавлений сирок, варимо, постійно помішуючи, поки сир не розчиниться. В порцію супу насипаємо жменьку сухариків, прикрашаємо гілочкою петрушки і ставимо на стіл.