Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт грибного супу-пюре

Супи-пюре завжди користуються особливим успіхом. Вони мають дуже ніжну консистенцію і приємний вигляд, на свій розсуд ви можете використовувати його оздобленні сухарики, зелень, варені овочі, горішки.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Сушені гриби – 50 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Сушені гриби заздалегідь замочуємо в холодній воді на 30-50 хвилин, потім промиваємо під проточною водою і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо на невеликий вогонь. Варимо грибний бульйон.
  • Картопля промиваємо, чистимо, ріжемо кубиками і відправляємо в сковороду до грибів. Продовжуємо варити на невеликому вогні.
  • Цибулину очистити, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії. Перекладаємо її в каструлю до бульйону.
  • На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього борошно, перемішуємо до однорідної маси, потім по столовій ложці починаємо додавати бульйон на сковорідку, перемішуємо, щоб не було грудочок. Отриману масу відправляємо назад в каструлю.
  • Вміст каструлі солимо, приправляємо перцем, доводимо до кипіння, перевіряємо готовність картоплі і знімаємо каструлю з плити. Фінальний штрих, з допомогою блендера доводимо суп до консистенції пюре. Розливаємо суп-пюре по тарілочках і прикрашаємо зеленню.
  • Приємного апетиту!