Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт грибного супу-пюре
Супи-пюре завжди користуються особливим успіхом. Вони мають дуже ніжну консистенцію і приємний вигляд, на свій розсуд ви можете використовувати його оздобленні сухарики, зелень, варені овочі, горішки.
Інгредієнти:
Картопля – 2-3 шт.
Сушені гриби – 50 гр.
Цибуля – 1 шт.
Борошно пшеничне – 4 ст. л.
Морква – 1 шт.
Соняшникова олія – 1 ст. л.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Коріандр – за смаком.
Перець чорний – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Сушені гриби заздалегідь замочуємо в холодній воді на 30-50 хвилин, потім промиваємо під проточною водою і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо на невеликий вогонь. Варимо грибний бульйон.
Картопля промиваємо, чистимо, ріжемо кубиками і відправляємо в сковороду до грибів. Продовжуємо варити на невеликому вогні.
Цибулину очистити, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії. Перекладаємо її в каструлю до бульйону.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього борошно, перемішуємо до однорідної маси, потім по столовій ложці починаємо додавати бульйон на сковорідку, перемішуємо, щоб не було грудочок. Отриману масу відправляємо назад в каструлю.
Вміст каструлі солимо, приправляємо перцем, доводимо до кипіння, перевіряємо готовність картоплі і знімаємо каструлю з плити. Фінальний штрих, з допомогою блендера доводимо суп до консистенції пюре. Розливаємо суп-пюре по тарілочках і прикрашаємо зеленню.