Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Наваристий і ароматний грибний суп з вермішеллю
Мабуть, рецепт грибного супу з вермішеллю, вартий особливої уваги. Ароматний, наваристий, з соковитою картоплею і щільною вермішеллю він сподобається всім.
Інгредієнти:
Сушені гриби – 50 гр.
Морква середнього розміру – 1 шт.
Вермішель або інші макаронні вироби – 50-70 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Картопля – 1 шт.
Рослинне масло – 1-2 ст. л.
Коріандр – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Петрушка або кріп – 1 пучок.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Сушені гриби кладемо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30-60 хвилин. Зливаємо воду, гриби промиваємо, віджимаємо від зайвої рідини і нарізаємо невеликими шматочками.
На плиті в каструлі кип’ятимо воду, кидаємо туди гриби і варимо 20 хвилин.
Картоплю чистимо, ріжемо кубиками і кладемо в каструлю до грибного бульйону.
Цибулю подрібнюємо ножем, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на сковороді з соняшниковою олією, потім відправляємо в каструлю до бульйону. Суп продовжуємо варити 10-15 хвилин.
Довгу вермішель ламаємо на кілька частин, які можна використовувати інші відповідні за розміром макаронні вироби, сиплемо в каструлю, перемішуємо. Суп варимо на середньому вогні до повної готовності картоплі і вермішелі. В кінці додаємо до нього подрібнену зелень, доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. Суп вийде досить густим і ситним.