Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Наваристий і дуже смачний суп з сушених грибів з м’ясом

Зазвичай основою супу служить м’ясний бульйон. Тому цей варіант грибного супу буде з м’ясом. В залежності від ваших уподобань м’ясо може бути будь-яким, ми будемо використовувати курку.

Інгредієнти:

  • Куряче стегно або стегенце – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Сушені гриби – 50 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Картопля – 2 шт.
  • Борошно – 1-2 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Вершкове масло – 2-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень.

Процес приготування:

  • Гриби заливаємо водою і залишаємо на 30-40 хвилин. Потім промиваємо та нарізаємо.
  • Курку заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, варимо 5-10 хвилин, зливаємо воду і заливаємо заново, ставимо на плиту. До курки в каструлю кладемо очищений часник. Після того, як вода закипить, варимо курку 15 хвилин.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, відправляємо його до курки.
  • Цибулину нарізаємо півкільцями, моркву тремо на тертці або ріжемо тонкими смужками. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо гриби і смажимо ще 4-7 хвилин. Отриману масу кладемо в каструлю до курячого бульйону.
  • На вершковому маслі обсмажуємо борошно, постійно помішуємо, потім по столовій ложці вливаємо на сковороду бульйон з каструлі, добре перемішуємо, уникаючи утворення грудок. Реалізуємо борошно в бульйон і перемішуємо.
  • Суп солимо, додаємо спеції за смаком, доводимо до кипіння і знімаємо каструлю з вогню. Даємо страві настоятися 10-15 хвилин. Готовий, розлитий по тарілочках суп, прикрашаємо зеленню.
  • Приємного апетиту!