Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Наваристий і дуже смачний суп з сушених грибів з м’ясом
Зазвичай основою супу служить м’ясний бульйон. Тому цей варіант грибного супу буде з м’ясом. В залежності від ваших уподобань м’ясо може бути будь-яким, ми будемо використовувати курку.
Інгредієнти:
Куряче стегно або стегенце – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сушені гриби – 50 гр.
Морква – 1 шт.
Часник – 3 зубчики.
Картопля – 2 шт.
Борошно – 1-2 ст. л.
Суміш перців – за смаком.
Вершкове масло – 2-4 ст. л.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Гриби заливаємо водою і залишаємо на 30-40 хвилин. Потім промиваємо та нарізаємо.
Курку заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, варимо 5-10 хвилин, зливаємо воду і заливаємо заново, ставимо на плиту. До курки в каструлю кладемо очищений часник. Після того, як вода закипить, варимо курку 15 хвилин.
Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, відправляємо його до курки.
Цибулину нарізаємо півкільцями, моркву тремо на тертці або ріжемо тонкими смужками. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо гриби і смажимо ще 4-7 хвилин. Отриману масу кладемо в каструлю до курячого бульйону.
На вершковому маслі обсмажуємо борошно, постійно помішуємо, потім по столовій ложці вливаємо на сковороду бульйон з каструлі, добре перемішуємо, уникаючи утворення грудок. Реалізуємо борошно в бульйон і перемішуємо.
Суп солимо, додаємо спеції за смаком, доводимо до кипіння і знімаємо каструлю з вогню. Даємо страві настоятися 10-15 хвилин. Готовий, розлитий по тарілочках суп, прикрашаємо зеленню.