Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати суп з сушених лісових грибів?

Зимові морозні дні – найкращий час для того, щоб порадувати себе і своїх близьких гарячим супчиком з заготовлених лісових грибів.

Інгредієнти:

  • Лісові гриби сушені – 70 гр.
  • Рис пропарений – 50 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Запашний перець горошком – 2-3 шт.
  • Моркву невеликого розміру – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Часник або сушений часник в порошку – 5 гр.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Свіжа петрушка – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Перед тим, як сушити гриби зазвичай не миють і не чистять, тому перш, ніж приступити до приготування, їх потрібно замочити і добре промити. Ріжемо набряклі гриби дрібними шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо 15-20 хвилин.
  • У грибний бульйон засипаємо рис і продовжуємо варити на невеликому вогні.
  • Цибулю, часник і моркву чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на тертці.
  • На сковороді обсмажуємо цибулю і моркву.
  • У каструлю додаємо обсмажені цибулю і моркву, солимо, додаємо спеції. Доводимо суп до кипіння і вимикаємо вогонь. Порції прикрашаємо свіжою петрушкою.
  • Приємного апетиту!