Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати суп з сушених лісових грибів?
Зимові морозні дні – найкращий час для того, щоб порадувати себе і своїх близьких гарячим супчиком з заготовлених лісових грибів.
Інгредієнти:
Лісові гриби сушені – 70 гр.
Рис пропарений – 50 гр.
Цибуля – 1 шт.
Запашний перець горошком – 2-3 шт.
Моркву невеликого розміру – 1 шт.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Часник або сушений часник в порошку – 5 гр.
Чорний мелений перець – за смаком.
Свіжа петрушка – 10 гр.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Перед тим, як сушити гриби зазвичай не миють і не чистять, тому перш, ніж приступити до приготування, їх потрібно замочити і добре промити. Ріжемо набряклі гриби дрібними шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо 15-20 хвилин.
У грибний бульйон засипаємо рис і продовжуємо варити на невеликому вогні.
Цибулю, часник і моркву чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на тертці.
На сковороді обсмажуємо цибулю і моркву.
У каструлю додаємо обсмажені цибулю і моркву, солимо, додаємо спеції. Доводимо суп до кипіння і вимикаємо вогонь. Порції прикрашаємо свіжою петрушкою.