Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування супу з сушених грибів з картоплею
Відмінне поєднання в будь-якому вигляді, картопля і гриби. Можна використовувати будь-які сушені гриби.
Інгредієнти:
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сушені гриби – 50 гр.
Картопля невеликого розміру – 3-4 шт.
Борошно пшеничне – 5 ст. л.
Часник (сухий часник в порошку) – 5-10 гр.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Вершкове масло – 1,5 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Сушені гриби заздалегідь залишаємо на півгодини в холодній воді, після цього промиваємо їх і нарізаємо більш дрібно.
Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо, нарізаємо кубиками.
Ставимо каструлю на плиту, вливаємо в неї воду, чекаємо поки вона закипить, кладемо туди нарізану кубиками картоплю, очищені зубчики часнику цілком і гриби. Варимо на середньому вогні.
Цибулю очистити, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Перекладаємо цибулю в каструлю.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього борошно, перемішуємо до однорідної маси і перекладаємо цю суміш у каструлю.
Солимо суп, приправляємо перцем, доводимо до кипіння і знімаємо каструлю з плити. Даємо гарячого супу настоятися пару хвилин, і подаємо в якості першої страви до столу.