Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування супу з сушених грибів з картоплею

Відмінне поєднання в будь-якому вигляді, картопля і гриби. Можна використовувати будь-які сушені гриби.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сушені гриби – 50 гр.
  • Картопля невеликого розміру – 3-4 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Часник (сухий часник в порошку) – 5-10 гр.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Сушені гриби заздалегідь залишаємо на півгодини в холодній воді, після цього промиваємо їх і нарізаємо більш дрібно.
  • Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо, нарізаємо кубиками.
  • Ставимо каструлю на плиту, вливаємо в неї воду, чекаємо поки вона закипить, кладемо туди нарізану кубиками картоплю, очищені зубчики часнику цілком і гриби. Варимо на середньому вогні.
  • Цибулю очистити, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Перекладаємо цибулю в каструлю.
  • На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього борошно, перемішуємо до однорідної маси і перекладаємо цю суміш у каструлю.
  • Солимо суп, приправляємо перцем, доводимо до кипіння і знімаємо каструлю з плити. Даємо гарячого супу настоятися пару хвилин, і подаємо в якості першої страви до столу.
  • Приємного апетиту!