Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний і простий рецепт супу з сушених білих грибів
Краще всього для заготівлі на зиму підходять білі гриби. Сушені гриби зберігають свої корисні властивості і роблять бульйон для супу наваристим.
Інгредієнти:
Картопля – 2 шт.
Сушені білі гриби – 50 гр.
Часник (сухий часник в порошку) – 5-10 гр.
Цибулина – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Вершкове масло – 20 гр.
Коріандр – за смаком.
Суміш перців – за смаком.
Сіль – за смаком.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Процес приготування:
Сушені гриби опускаємо в холодну воду, після того, як вони розбухнуть, промиваємо їх, зливаємо воду, віджимаємо, ріжемо гриби дрібними шматочками.
Овочі: картоплю, моркву, часник і цибулю очищаємо. Картоплю ріжемо невеликими кубиками. Моркву тремо на крупну тертку, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник будемо додавати в бульйон цілком.
Варимо на невеликому вогні в каструлі гриби 15-20 хвилин, в грибний бульйон кладемо часник, терту моркву і картоплю варимо до готовності картоплі.
На сковороді на вершковому маслі, пасеруємо цибулю і перекладаємо його в каструлю.
Вміст каструлі солимо, приправляємо спеціями, засипаємо дрібно нарізану петрушку і варимо ще 10-15 хвилин. Готовий суп розливаємо по піалах і подаємо до столу.