Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний і простий рецепт супу з сушених білих грибів

Краще всього для заготівлі на зиму підходять білі гриби. Сушені гриби зберігають свої корисні властивості і роблять бульйон для супу наваристим.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Сушені білі гриби – 50 гр.
  • Часник (сухий часник в порошку) – 5-10 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Коріандр – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Процес приготування:

  • Сушені гриби опускаємо в холодну воду, після того, як вони розбухнуть, промиваємо їх, зливаємо воду, віджимаємо, ріжемо гриби дрібними шматочками.
  • Овочі: картоплю, моркву, часник і цибулю очищаємо. Картоплю ріжемо невеликими кубиками. Моркву тремо на крупну тертку, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник будемо додавати в бульйон цілком.
  • Варимо на невеликому вогні в каструлі гриби 15-20 хвилин, в грибний бульйон кладемо часник, терту моркву і картоплю варимо до готовності картоплі.
  • На сковороді на вершковому маслі, пасеруємо цибулю і перекладаємо його в каструлю.
  • Вміст каструлі солимо, приправляємо спеціями, засипаємо дрібно нарізану петрушку і варимо ще 10-15 хвилин. Готовий суп розливаємо по піалах і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!