Гомілка індички, запечена в духовці – 10 смачних рецептів соковитої і м'якої індички з фото покроково

Покроковий рецепт приготування гомілки індички з медом

Коли зовсім немає часу на готування, так і інгредієнтів не багато, а хочеться приготувати щось корисне і поживне, це блюдо буде хорошим рішенням. На його приготування буде потрібно 130 хвилин, з яких 120 — запікання в духовці без нашої участі.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 1 шт. (1,5 кг).
  • Мед – 1 ст. ложка.
  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Перець – 1 ч. ложка.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

  • Почнемо з соусу для м’яса. Розтопимо вершкове масло і з’єднаємо його з медом, сіллю і перцем. Перемішаємо.
  • Гомілка вимиємо і обсушим рушником. Дуже важливо правильно приготувати це дієтичне м’ясо. Якщо гомілка велика — краще зробити надрізи по всій довжині гомілки, так м’ясо швидше пропечеться, але це не обов’язково. Змащуємо гомілку медовим соусом з усіх боків і поміщаємо в жароміцну форму. Наливаємо на дно трохи води (2 мм). Зверху накриваємо форму фольгою. Приготування при температурі 200 градусів займе 1,5 — 2 години.
  • Через 1,5 години прибираємо фольгу, ножем перевіряємо готовність м’яса, за соку при проколі м’яса. Якщо з місця проколу витікає прозорий сік — м’ясо готове, якщо рожевий – поливаємо м’ясо соком, накриваємо фольгою і готуємо ще 30 хвилин. Після чого знімаємо фольгу, знову поливаємо гомілку соком з посуду і підрум’янюємо м’ясо ще 10 хвилин у духовці. Поливати м’ясо важливо, щоб індичка не стала жорсткою і сухою.
  • Наш медовий шедевр, він же — ароматний вечеря з солодкуватим смаком і запеченою скоринкою готовий!

При бажанні в формі з індичкою можна запекти і овочі, так ми отримаємо ще і гарнір до м’яса.