Як запекти індичі ніжки в сметані?
Індичка в сметанному соусі з ароматом трав, яку ми приготуємо в рукаві з консервованим ананасом, готується просто і не забере багато часу. Головне — слідувати покроковим рекомендацій рецепта. І у вас обов’язково вийде соковите і ніжне м’ясо з вершковим смаком та солодкими нотками ананаса. Щоб отримати класичний варіант страви можна приготувати без ананаса. Все одно вийде дуже смачно!
Інгредієнти:
- Гомілка індички – 1 шт. (0,7 кг).
- Ананас консервований – 2 гуртка.
- Сметана 15-20% – 4 ст. ложки.
- Сіль – пару щіпок за смаком.
- Коріандр – 0,5 ч. ложки.
- Орегано – 0,5 ч. ложки.
- Сушений кріп – щіпка.
- Перець – на кінчику ножа.
- Вода – 0,5 склянки.
- Сир твердий – 40 р.
- Свіжий кріп для прикраси готового страви.
Процес приготування:
- Гомілка помити, промокнути рушником і посолити, трохи натираючи. В рецепті використовуємо велику гомілку, якої вистачить на 2 порції, можна взяти 2 маленькі. В окреме блюдце викласти сметану, сушений кріп, мелений коріандр і орегано. Ложкою перемішати сметанний соус до однорідної консистенції. Якщо дозволяє час — краще залишити гомілку промаринуватися 30 хвилин або довше в холодильнику, якщо часу немає — готуємо далі.
- Щедро обмажем гомілку з одного боку соусом, покладемо в рукав вниз змазаній стороною. Завяжем рукав з одного боку, змастимо гомілку залишилися соусом зверху покладемо шматочки ананаса. Помістимо рукав у форму і поставимо в розігріту духовку до 180 градусів.
- Готуватися гомілку буде 40-50 хвилин. Після чого акуратно, щоб не обпектися розрізаємо рукав і залишаємо в духовці ще на 5 хвилин запікатися.
- Натираємо сир на дрібній тертці. Гарячу гомілку індички викладаємо на сервірувальну тарілку і посипаємо зверху натертим сиром, прикрашаємо гілочкою зелені.
Страва може подаватися з будь-яким гарніром або овочевим салатом.