Гомілка індички, запечена в духовці – 10 смачних рецептів соковитої і м'якої індички з фото покроково

Як запекти індичі ніжки в сметані?

Індичка в сметанному соусі з ароматом трав, яку ми приготуємо в рукаві з консервованим ананасом, готується просто і не забере багато часу. Головне — слідувати покроковим рекомендацій рецепта. І у вас обов’язково вийде соковите і ніжне м’ясо з вершковим смаком та солодкими нотками ананаса. Щоб отримати класичний варіант страви можна приготувати без ананаса. Все одно вийде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 1 шт. (0,7 кг).
  • Ананас консервований – 2 гуртка.
  • Сметана 15-20% – 4 ст. ложки.
  • Сіль – пару щіпок за смаком.
  • Коріандр – 0,5 ч. ложки.
  • Орегано – 0,5 ч. ложки.
  • Сушений кріп – щіпка.
  • Перець – на кінчику ножа.
  • Вода – 0,5 склянки.
  • Сир твердий – 40 р.
  • Свіжий кріп для прикраси готового страви.

Процес приготування:

  • Гомілка помити, промокнути рушником і посолити, трохи натираючи. В рецепті використовуємо велику гомілку, якої вистачить на 2 порції, можна взяти 2 маленькі. В окреме блюдце викласти сметану, сушений кріп, мелений коріандр і орегано. Ложкою перемішати сметанний соус до однорідної консистенції. Якщо дозволяє час — краще залишити гомілку промаринуватися 30 хвилин або довше в холодильнику, якщо часу немає — готуємо далі.
  • Щедро обмажем гомілку з одного боку соусом, покладемо в рукав вниз змазаній стороною. Завяжем рукав з одного боку, змастимо гомілку залишилися соусом зверху покладемо шматочки ананаса. Помістимо рукав у форму і поставимо в розігріту духовку до 180 градусів.
  • Готуватися гомілку буде 40-50 хвилин. Після чого акуратно, щоб не обпектися розрізаємо рукав і залишаємо в духовці ще на 5 хвилин запікатися.
  • Натираємо сир на дрібній тертці. Гарячу гомілку індички викладаємо на сервірувальну тарілку і посипаємо зверху натертим сиром, прикрашаємо гілочкою зелені.

Страва може подаватися з будь-яким гарніром або овочевим салатом.