М’яка гомілка індича в духовці з гірчицею
Запропонований рецепт – відмінне новорічне блюдо. Пряний маринад і запашні трави перетворять гомілку індички в смачне і соковите блюдо. При бажанні можна замаринувати м’ясо на ніч — кінцеве страва від цього стане тільки краще. У цьому рецепті ми не маринуємо, а готуємо гомілку відразу, і отримуємо прекрасний результат.
Інгредієнти:
- Гомілка індички – 1 шт. (1,5 кг).
- Цибулина -3 середні.
- Часник – 2 зубчики.
- Мелена паприка – 1 ч. ложка.
- Діжонська гірчиця – 2 ч. ложки.
- Мелена зіра – 1 ч. ложка.
- Порошок чилі – ¼ ч. ложки.
- Сіль – 1 ч. ложка.
- Розмарин і чебрець – 3 гілочки.
- Оливкова олія – 3 ст. ложки.
Процес приготування:
- Гомілка в рецепті більша (1,5 кг), такого шматка вистачить на компанію з 4-х чоловік. Якщо у вас невеликі шматочки — беремо інгредієнти пропорційно вазі. Промиваємо гомілку, промокнем серветкою і поки відкладемо в сторону. Займемося приготуванням гірчичного соусу. Половину цибулини наріжемо півкільцями і помістимо в чашу для блендера, розрізану на кілька частин, зубчики часнику, гірчицю і всі сипучі спеції, зазначені в рецепті, зверху заливаємо оливковою олією і перемелюємо.
- Включаємо духовку на розігрів до 160 градусів. Отриманим соусом промазуємо гомілку, намагаємося, щоб маринад потрапляв і під шкіру і в усі виїмки м’яса. У форму для запікання викладаємо подушку з нарізаних великими кільцями 2,5 залишилися цибулин, зверху помістимо заготівлю, обкручуємо з усіх боків травами розмарину і чебрецю. Накриваємо форму фольгою.
- Ставимо форму в духовку і запікаємо півтори години, після чого знімаємо фольгу, збільшуємо температуру до 180°С і періодично поливаємо індичку утворився при запіканні соком. Так готуємо ще 40 хвилин. Перевіряємо готовність м’яса за кольором його соку, зробивши глибокий поріз, якщо сік, що витікає прозорий — м’ясо готове.
- Готову індичку дістаємо з духовки, залишаємо м’ясо відпочити 7 хвилин, нарізаємо на скибочки.
Подавати блюдо можна як самостійне, так і з картопляним пюре, картоплею фрі, з овочами і соусами за смаком.