Гомілка індички, запечена в духовці – 10 смачних рецептів соковитої і м'якої індички з фото покроково

Смачна гомілку індички на кістки з картоплею

Приготувати м’ясо на кості разом з гарніром дуже просто. Не потрібно якихось особливих навичок чи умінь, лише час на маринування м’яса не менше 1 години і відмінний настрій кухаря. Таке блюдо, приготоване в духовій шафі під фольгою, стане прекрасним повноцінним обідом або вечерею.

Інгредієнти:

  • Гомілка вирощувати індичат – 2 штуки (1кг).
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Картопля середній – 5 штук.
  • Тертий сир вершковий – 100 р.
  • Зелень петрушки або кропу – для прикраси

Маринад для гомілки індички:

  • Майонез – 3 ст. л.
  • Зубчики часнику – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Коріандр, чорний перець – по 1 ч. л.

Маринад для картоплі:

  • Хмелі-сунелі, паприка – за 1ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Якщо на гомілки залишилися дрібні пір’я, необхідно обпалити шкіру, на слабкому вогні, знявши конфорочних частина, або за допомогою пінцета. Промиваємо м’ясо під проточною водою і висушуємо рушником. Зробимо на кожній гомілки кілька поздовжніх надрізів ножем.
  • Обмажем гомілки майонезом, щоб до них добре прилипали спеції, не забуваючи про надрізи, і помістимо в них тонкі пластини часнику. Покладемо гомілки в глибоку миску і посиплемо сумішшю приправ (сіль, перець, коріандр). Накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на годину-півтора.
  • Почистимо картоплю і разрежем його на часточки або кубики. У миску помістимо 3 ст. л. майонезу, хмелі — сунелі, паприку, сіль. Перемішаємо спеції і висипаємо картопляні часточки, в маринад, розподіляючи його по поверхні всієї картоплі.
  • Перекладаємо замариновані гомілки в змащену маслом форму або скляну жаровню, навколо укладаємо картоплю. Зверху накриваємо форму фольгою, закріплюємо краю і ставимо в гарячу духовку при 180°C на 1 годину 20 хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу. Щоб перевірити готовність м’яса — робимо прокол в самій товстій частині гострим ножем, і якщо сік прозорий-блюдо готове, якщо рожеве — продовжуємо готувати. При готовності — збризкуємо страву соком лимона, щедро посипаємо сиром і залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин до утворення скоринки.
  • Ароматне готове блюдо викладаємо на тарілки, зверху кладемо зелень.

Приємного апетиту!