Простий і смачний рецепт ніжок індички, запечених з овочами
Це блюдо поживне і корисне, овочі можна урізноманітнити вашими улюбленими. Запечена гомілку з овочами буде гідно виглядати на святковому столі і порадує гостей і близьких приголомшливим смаком. А неповторним аромат страви, який пошириться по всьому будинку, збере за одним столом.
Інгредієнти:
- Гомілка індички – 2 шт. (1 кг).
- Сік ананасовий -5 ст. л.
- Олія оливкова – 6 ст. л.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Чорнослив – 8 штук.
- Сіль і перець – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Лаврушка – 2 листочка.
- Кабачок – 300 р.
- Капуста брокколі – 300 р.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
Процес приготування:
- Гомілки індички промиваємо і просушуємо рушником. Робимо глибокі надрізи з різних сторін до кістки. Покласти в них очищені пластини часнику, нарізані з 3 зубчиків, і маленькі шматочки попередньо промитого і висушеного чорносливу. Змішаємо оливкова олія з ананасовим соком, додаємо соєвий соус, перець і часник, дрібно порубаний. У глибоку миску викладаємо гомілки, заливаємо маринадом, добре перемішуємо. Зверху накриваємо плівкою і залишаємо гомілки в маринаді на кілька годин у холодильнику.
- Картопля і кабачок чистимо і ріжемо великими кубиками. Можна використовувати кабачок, який ви заготовили на зиму (кубиками або пластинками) і зберігайте в морозилці. Моркву чистимо і шаткуємо кружечками, цибулю ріжемо навпіл і кожну частину ще на кілька великих частин.
- Чорнослив і часник, які залишилися після маринаду, подрібнюємо і посипаємо ними овочі, солимо їх, приправимо хмелі-сунелі. Коли овочі пустять сік, через 10 хвилин, викладемо їх в рукав для запікання, який зав’язали з одного боку, зверху викладаємо гомілки і заливаємо залишками маринаду, закидаємо листочки лавра.
- Закріплюємо рукав з другої сторони і ставимо в розігріту духовку на 100 хвилин при невеликій температурі 160°С. Будемо випікати м’ясо повільно для кращого результату. Після закінчення зазначеного часу вимкнемо духова шафа і залишимо в ньому страву на 10 хвилин нудитися.
- Приготовану страву можна гарно розмістити на великому блюді і поставити в центрі столу або розкласти по порціях.Страву можна подавати зі сметаною або соусами за смаком.