Гомілка індички, запечена в духовці – 10 смачних рецептів соковитої і м'якої індички з фото покроково

Дуже смачний стейк з гомілки індички, запечена в духовці

Стейк по праву вважається ресторанним стравою. Приготуємо соковитий, смачний стейк з індички на кістки, замаринувавши його з лимонним соком і максимально дотримуючись технологію приготування страви кухарями всього світу. Маринад може бути самим різним, враховуючи ваші смакові переваги.

Інгредієнти:

  • Стейки з гомілки індички– 4 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Лимон невеликий – 1 шт.
  • Оливкова олія-5 ст. л.

Процес приготування:

Стейки гомілки можна придбати в магазині вже в розрубане вигляді, тоді вони будуть рівними і красивими. Добре, якщо вдасться придбати стейки з молодої птиці, у неї м’ясо ніжніше. Можна і самим зробити їх, розрізавши гомілку поперек волокон і одним точним рухом порубавши кістка.

  • Якщо гомілки заморожені – розморожуємо, робимо це строго в холодильнику, після — промиваємо і просушуємо їх паперовим рушником.
  • Трохи замаринуем м’ясо. Змащуємо шматки гомілки оливковою олією, натираємо сіллю і перцем за смаком і складаємо в миску, перекладаючи кружечками лимона. Накриємо кришкою і поставимо на 30-50 хвилин в холодильник, можна і довше, якщо час дозволяє.
  • Дістанемо замариновану індичку, щоб вона прогрілася, і підготуємо духовку.
  • На решітку ставимо чавунну сковороду, встановлюємо режим «Смаження» («Broil») і розігріваємо 10 хвилин. Коли сковорода добре нагріється – дістаємо її з духовки і викладаємо кухонними щипцам стейки так, щоб між ними залишався простір в 1 див. Ставимо в духову шафу, закриваємо дверцята, через 3 хвилини, перевіряємо, якщо м’ясо знизу підрум’янилося — пора перевертати на другу сторону ще 3 хвилини.
  • Після цього переводимо духовку на температуру 260°С, при цій температурі індичка дійде до готовності. Перевертати на іншу сторону більше немає необхідності, тільки періодично поливати стейк утворився при смаженні соком, так він буде соковитіше. Якщо хочете стейк середньої прожарки — просто залишаємо на 2-5 хвилин в духовці, в залежності від товщини. В ідеалі перевірити температуру за допомогою термометра для м’яса, температура всередині повинна бути 60-65°с. Якщо подобається добре просмажене м’ясо – потрібно потримати 4-9 хвилин. Температура повинна бути 65-70°С.
  • Готовий стейк разом зі сковородою дістаємо з духовки, вимикаємо в ній температуру, перекладаємо м’ясо на блюдо, поливаємо соком і даємо м’яса «відпочити» 3-7 хвилин.
  • Для збереження температури м’яса при подачі — ми повинні покласти його в теплі тарілки, для цього поміщаємо тарілки в ще теплу духовку на 3 хвилини і розкладаємо наш ресторанний шедевр порціями.
  • Якщо раптом духовка не підтримує режиму смаження, можна приготувати стейк, спочатку «взяти» його на розпеченій сковороді, на плиті, а потім довести до готовності в духовці.
  • Стейк подають з овочами і соусом з гірчиці, яблучним або томатним.

Порада: якщо нагрівальний елемент в режимі «Смаження» вимикається, досягаючи потрібної температури, можна трохи прочинити дверці.