Гомілка індички, запечена в духовці – 10 смачних рецептів соковитої і м'якої індички з фото покроково

Філе гомілки індички, запеченої в духовці в соєвому соусі

Рецепт з безкісткової гомілки хороший, коли готуємо страви для дітей. Таке м’ясо приготується швидше, а при поїданні не доведеться стикатися з тонкими і твердими сухожиллями, якими сповнена нога цієї птиці. Можна, звичайно, просто приготувати страви з філе грудки, але гомілку більш соковита і смачна. Замаринуем м’ясо дуже корисним соєвим соусом і отримаємо здорове, легкий і дуже смачне дієтичне блюдо.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички без кістки– 2 штуки. (1,5 кг).
  • Соєвий соус – 4 ст. ложки.
  • Лимон – 1 штука.
  • Перець мелений– 1 ч. ложка.
  • Олія оливкова – 4 ст. ложки.

Процес приготування:

  • З лимона видавлюємо сік, змішуємо його з соєвим соусом, зверху додаємо оливкову олію і перець. Сіль додавати не потрібно, адже в соєвому соусі його достатньо.
  • Краще, звичайно, придбати гомілки вже без кістки, але якщо це не вдалося, а хочеться приготувати страву з філе гомілки — необхідно видалити кістки і сухожилля самостійно. Для цього гострим ножем робимо глибокий надріз уздовж гомілки і вирізаємо кістка, відокремлюючи її від м’яса. Потім невеликим гострим ножем видаляємо всі сухожилля. Цей процес займе деякий час, але зате насолоджуватися стравою буде набагато приємніше.
  • Промиваємо, просушуємо м’ясо рушником, маринуємо приготованим раніше соусом. Спочатку добре обмакнем в соус зі всіх сторін і залишимо в цьому посуді на годину в холодильнику, прикривши кришкою або харчовою плівкою. Періодично м’ясо потрібно перевертати, щоб маринад рівномірно покривав індичку.
  • Розігріємо духовку до 200 градусів. Розкладемо великий шматок фольги і на середину покладемо замариновану філе гомілки, загорніть краю вгору і акуратно виллємо соус. Кожну гомілку загорнемо в окрему фольгу, кладемо на деко або в будь-яку форму. Ставимо запікатися в духовку на 50 хвилин.
  • Готову індичку акуратно розгорнемо з фольги і залишимо відпочити 5-7 хвилин, а утворився соусом можна полити гарнір, рис або картоплю.