Гомілка індички, запечена в духовці – 10 смачних рецептів соковитої і м'якої індички з фото покроково

Соковита фарширована гомілку індички в духовці

Готуєтеся до приходу гостей і хочете здивувати незвичайним блюдом? Фарширована грибами гомілка індича — відмінне рішення, це ароматне, красиве, і дуже смачне блюдо. А на додаток приготуємо журавлинний соус, який відмінно поєднується з індичкою, а також послужить прекрасним доповненням і додасть страві особливу неробство!

Інгредієнти:

  • Гомілка вирощувати індичат – 2 штуки (1кг).
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки.
  • Гриби заморожені – 100 р.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Хліб з пшениці (батон) – половина.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Журавлина заморожена – 100 р.
  • Сіль, перець-за смаком.

Процес приготування:

  • Перевіряємо гомілку на відсутність дрібних пір’я, промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником. Акуратно, не допускаючи розривів, знімаємо шкірку, як панчоха, прямуючи до суглобу. При необхідності користуємося ножем. Перерубаем кістка гомілки разом з м’ясом близько суглоба (6 см від краю) і виходить мішок з індичої шкіри з маленькою кісточкою на кінці. Те ж саме робимо і з другої гомілкою.
  • М’ясо з кістки зрізаємо і розрізаємо на маленькі шматочки, цей спосіб дозволяє надати незвичайні смакові відчуття в порівнянні з фаршем. На фаршировку двох гомілок буде цілком достатньо м’яса однієї гомілки.
  • Половину батона ріжемо на маленькі кубики. Хліб не повинен бути занадто м’яким і кришитися. Я використовую нарізний батон, він добре зберігає форму. Трохи підсушити шматочки в духовці, буквально 5 хвилин.
  • Гриби відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин, зливаємо воду, промиваємо і подрібнюємо ножем.
  • Цибулю чистимо, ріжемо досить дрібно, пасеруємо до прозорості. 1/3 цибулі дістанемо, з сковороди і відставимо убік для соусу, решту змішуємо з грибами і шматочками індички, обсмажуємо всю масу 5 хвилин. Коли грибна маса охолоне — змішаємо її з сухариками з батона, посолити і поперчити за смаком.
  • Закладаємо фарш в мішечки з гомілки, багато напихати не потрібно, інакше при приготуванні шкіра може лопнути. З’єднуємо зубочисткою і зверху пензликом змащуємо рослинним маслом.
  • Викладаємо на решітку в розігріту до 200 °C духовку на 10-15 хвилин, нехай шкіра досить зарум’яниться. Знизу помістимо деко, щоб уберегти духовку від жиру і соку.
  • А поки займемося соусом. Журавлину з рештою обсмаженою цибулею помістимо в сотейник і додамо цедру апельсина. Даємо журавлині трохи відтанути і на малому вогні тушкуємо 10 хвилин. Подрібнюємо соус блендером, викладаємо в соусник.
  • Гомілка можна нарізати порційними шматками гострим ножем, викласти на блюдо, а поруч красиво ложкою викласти яскравий і соковитий журавлинний соус.