Покроковий рецепт приготування гомілки індички в рукаві
Щоб м’ясо індички зберегло всю свою соковитість і, буквально танула в роті – пропонуємо запекти його в рукаві. Нашпигуем ніжки часником, а після замаринуем. Отримаємо ніжне м’ясо з золотистою скоринкою!
Інгредієнти:
- Гомілка вирощувати індичат – 2 штуки (1кг).
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Зубчики часнику – 4 шт.
- Сметана 20-25% – 100г
- Чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
- Французька гірчиця горошком– 1 ст. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1-2 ч. л.
- Розмарин – 1 гілка.
- Чебрець– 2 гілочки.
Процес приготування:
- Оглядаємо гомілку на предмет відсутності залишків пір’я, промиваємо під проточною водою, просушуємо серветкою. Ножем робимо глибокі отвори вздовж кістки (4-5 в кожній гомілки) і вкладаємо в них часточки часнику, заздалегідь нарізані тонкими пластинами.
- Натираємо гомілки сіллю і перцем, відставляємо в сторону. Приготуємо маринад: у мисці змішуємо сметану з французькою гірчицею і солодкої паприкою, добре перемішуємо до однорідності, можна скористатися віночком.
- Покриваємо приготованим соусом індичку, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 4 години маринуватися в холодильник. Дістанемо за 30 хвилин до планованого запікання, щоб гомілки стали кімнатної температури.
- Збризкуємо заготовки соком лимона і поміщаємо в рукав для запікання. Кладемо гілочки розмарину і чебрецю до індичці, вони додадуть неповторний аромат страви і поливаємо соком від маринування. Зав’язуємо рукав, укладаємо його на блюдо або деко, робимо кілька проколів зубочисткою в пакеті і ставимо в духовку, заздалегідь розігріту до 180-200°C. Запікати потрібно 1 годину, після чого акуратно розрізаємо рукав, поливаємо скопившимся соком і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин для утворення рум’яної скоринки.
Подавати гомілки можна з вареною картоплею, тушкованою капустою, овочами або соліннями.
Приємного апетиту!