Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково

Гострий суп-пюре з гарбуза з імбиром

Холодним осіннім або зимовим ввечері чудово зігріє і дасть заряд енергії незвичайний гострий суп-пюре з гарбуза з морквою і імбиром. В першу страву додається по рецепту перець-чилі, його пом’якшує гостроту вершкове масло і вершки.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 620 г;
  • Цибуля ріпчаста 160 г;
  • Корінь імбиру – 1 шматочок (4 см в довжину);
  • Морква – 200 г;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Перець чилі – 1 стручок;
  • Паприка сушена – 4 г;
  • Пюре томатне – 110 г;
  • Молоко – 1 л;
  • Вершки жирні – 200 мл;
  • Масло вершкове – 2 ст. л.;
  • Олія оливкова – 2 ст. л.;
  • Прянощі – за смаком;
  • Сіль, цукор – за смаком;
  • Кунжут білий і чорний – для прикраси.

Процес приготування:

  • З часнику зняти лушпиння, дрібно нарізати. Перець вимити, видалити насіння, нарізати кубиками. З кореня імбиру зішкребти шкірку, дрібно нарізати його. У ступці розтерти імбир, перець і часник. Цибулю очистити, дрібно нарізати. У глибокій каструлі змішати 2 виду масла, розтопити. В олії обсмажити цибулю і інгредієнти зі ступки на слабкому вогні до прозорості цибулі. Зараз можна додати до вмісту каструлі каррі, коріандр або зіру.
  • Очищену і вимиту моркву нарізати тонкою соломкою або натерти крупно на тертці. Перекласти моркву в каструлю до овочів і обсмажувати близько 15 хв. на середньому вогні.
  • З гарбуза зняти шкірку, видалити насіння і м’якоть. Шматки гарбуза натерти на крупній тертці, додати в каструлю.
  • Влити в гарбуз молоко, довести до кипіння і зменшити вогонь.
  • Присмачити майбутній суп томатним пюре і порошком паприки, посолити за смаком, додати трохи цукрового піску, щоб дотримати баланс солодощі і солі.
  • Варити суп на мінімальному вогні близько 40 хвилин, потім ввести в масу жирні вершки, знову довести до кипіння. Зняти з плити.
  • Трохи остудити і подрібнити суп до стану пюре за допомогою заглибного блендера.
  • Розлити суп-пюре по чашках, посипати його кунжутом двох кольорів, подавати зі скибкою свіжого хліба.
  • Приємного апетиту!