Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Гострий суп-пюре з гарбуза з імбиром
Холодним осіннім або зимовим ввечері чудово зігріє і дасть заряд енергії незвичайний гострий суп-пюре з гарбуза з морквою і імбиром. В першу страву додається по рецепту перець-чилі, його пом’якшує гостроту вершкове масло і вершки.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Гарбуз – 620 г;
Цибуля ріпчаста 160 г;
Корінь імбиру – 1 шматочок (4 см в довжину);
Морква – 200 г;
Часник – 4 зубчики;
Перець чилі – 1 стручок;
Паприка сушена – 4 г;
Пюре томатне – 110 г;
Молоко – 1 л;
Вершки жирні – 200 мл;
Масло вершкове – 2 ст. л.;
Олія оливкова – 2 ст. л.;
Прянощі – за смаком;
Сіль, цукор – за смаком;
Кунжут білий і чорний – для прикраси.
Процес приготування:
З часнику зняти лушпиння, дрібно нарізати. Перець вимити, видалити насіння, нарізати кубиками. З кореня імбиру зішкребти шкірку, дрібно нарізати його. У ступці розтерти імбир, перець і часник. Цибулю очистити, дрібно нарізати. У глибокій каструлі змішати 2 виду масла, розтопити. В олії обсмажити цибулю і інгредієнти зі ступки на слабкому вогні до прозорості цибулі. Зараз можна додати до вмісту каструлі каррі, коріандр або зіру.
Очищену і вимиту моркву нарізати тонкою соломкою або натерти крупно на тертці. Перекласти моркву в каструлю до овочів і обсмажувати близько 15 хв. на середньому вогні.
З гарбуза зняти шкірку, видалити насіння і м’якоть. Шматки гарбуза натерти на крупній тертці, додати в каструлю.
Влити в гарбуз молоко, довести до кипіння і зменшити вогонь.
Присмачити майбутній суп томатним пюре і порошком паприки, посолити за смаком, додати трохи цукрового піску, щоб дотримати баланс солодощі і солі.
Варити суп на мінімальному вогні близько 40 хвилин, потім ввести в масу жирні вершки, знову довести до кипіння. Зняти з плити.
Трохи остудити і подрібнити суп до стану пюре за допомогою заглибного блендера.
Розлити суп-пюре по чашках, посипати його кунжутом двох кольорів, подавати зі скибкою свіжого хліба.