Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Ароматний суп-пюре з гарбуза з креветками
Поєднання креветок і гарбуза – не традиційне, проте дуже вдале. Додавання нуту робить цей суп неймовірно ситним і поживним, адже нут – один з рекордсменів по білку. Твердий сир надає супу приємне вершково-сирне післясмак.
Час приготування: 2 години 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Гарбуз очищена – 420 г;
Креветки варені – 200 г;
Нут – 200 г;
Часник – 2 зубчики;
Сир твердий – 110 г;
Розмарин – 1-2 щіпки;
Мускатний горіх – 1 г;
Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
Олія соняшникова – 2 ст. л.;
Сіль – за своїм смаком;
Перець чорний мелений – 1 р.
Процес приготування:
Нут залити холодною підсоленою водою і залишити на ніч. Вранці воду злити, налити нову, трохи підсолити і відварити протягом 2 годин до м’якого стану. Злити воду.
У каструлю налити олію і розігріти. Цибулю і часник очистити, сполоснути. Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити кубиками. Пасерувати овочі і спеції в олії до м’якості.
З гарбуза зняти шкірку, видалити насіння і дати потрібну кількість. Нарізати гарбуз кубиками, обсмажити з овочами 6-7 хв. Креветки очистити і зварити.
Додати до вмісту каструлі нут, частина якого залишити для прикраси готового страви.
Перемішати інгредієнти і додати до них гарячу воду (400-600 мл). Вода повинна покривати нут з гарбузом. Накрити кришкою і готувати 10 хв. після закипання.
Додати сіль, змолоти і додати перець, мускатний горіх. Пробити масу за допомогою заглибного блендера.
Знову вилити пюре в каструлю, додати дрібно потертий сир, перемішати, поки сир не розплавиться. Частину залишити на прикрасу.
Готовий суп-пюре перелити в тарілки, в кожну додати частину варених креветок, залишки нуту і трохи тертого сиру.