Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково

Ароматний суп-пюре з гарбуза з креветками

Поєднання креветок і гарбуза – не традиційне, проте дуже вдале. Додавання нуту робить цей суп неймовірно ситним і поживним, адже нут – один з рекордсменів по білку. Твердий сир надає супу приємне вершково-сирне післясмак.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 420 г;
  • Креветки варені – 200 г;
  • Нут – 200 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сир твердий – 110 г;
  • Розмарин – 1-2 щіпки;
  • Мускатний горіх – 1 г;
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Перець чорний мелений – 1 р.

Процес приготування:

  • Нут залити холодною підсоленою водою і залишити на ніч. Вранці воду злити, налити нову, трохи підсолити і відварити протягом 2 годин до м’якого стану. Злити воду.
  • У каструлю налити олію і розігріти. Цибулю і часник очистити, сполоснути. Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити кубиками. Пасерувати овочі і спеції в олії до м’якості.
  • З гарбуза зняти шкірку, видалити насіння і дати потрібну кількість. Нарізати гарбуз кубиками, обсмажити з овочами 6-7 хв. Креветки очистити і зварити.
  • Додати до вмісту каструлі нут, частина якого залишити для прикраси готового страви.
  • Перемішати інгредієнти і додати до них гарячу воду (400-600 мл). Вода повинна покривати нут з гарбузом. Накрити кришкою і готувати 10 хв. після закипання.
  • Додати сіль, змолоти і додати перець, мускатний горіх. Пробити масу за допомогою заглибного блендера.
  • Знову вилити пюре в каструлю, додати дрібно потертий сир, перемішати, поки сир не розплавиться. Частину залишити на прикрасу.
  • Готовий суп-пюре перелити в тарілки, в кожну додати частину варених креветок, залишки нуту і трохи тертого сиру.
  • Приємного апетиту!